Baltic Circle 2020 juhlii aikaa ja tulevaisuutta poikkeusolojen myllerryksessä

UUTISET JA TIEDOTTEET
21.10.2020

Kansainvälinen teatterifestivaali Baltic Circle täyttää 20 vuotta. Festivaali järjestetään Helsingissä ja verkossa 20.-28.11.2020.

kuva esityksestä

Maija Hirvonen ja Juha Valkeapää: Life As We Know It © Aki-Pekka Sinikoski

”Kuratointi tarkoittaa sanan alkuperän mukaan huolenpitoa. Tänä vuonna siihen liittyy poikkeuksellinen vastuu, ennakoimisen ja tarkan reitittämisen työ. On vastuu työn jatkuvuudesta ja päämäärän toteutumisesta, turvallisista rakenteista, motivoitumisesta epävarmuudessa, hiljaisten aiheiden kuulemisesta ja muutoksessa suunnistamisesta”, kirjoittaa Hanna Parry, taiteellinen johtaja Baltic Circle -festivaalin verkkosivuilla.

Juhlavuoden ohjelmistossa teemoina tutkitaan aikaa ja pohditaan erilaisia tulevaisuuksia. Yleisöllä on mahdollisuus teosten välityksellä liikuttua ja liikkua hetki erilaisissa maailmoissa ja todellisuuksissa.

Festivaalikävijä voi kokea yhdessä taiteilijoiden kanssa marraskuisen yön pimeyden ja muutoksen mahdollisuuden ekokriisi-kollektiivin Milla Martikaisen, Maija Nurmion, Pauli Riikosen ja Essi Rossin 12-tuntisen osallistavan teoksen Nightschool äärellä.

Maija Hirvanen ja Juha Valkeapää kuvittelevat kuusi mahdollista suuntaa, joita kohti elämä voisi kulkea. Life as we know it pohtii muutosta, tulevaisuutta ja yllätyksellistä elämää.

Festivaalin näyttämöinä toimivat erilaiset sisä- ja ulkotilat, joissa kävijän on mahdollista kohdata erilaisia maailmoja, kuten Lapinlahden pihapuuhun sijoitetun esitystaiteilija Tuire Tuomiston Post Corpse eli kraa kraa. Taiteilija käsittelee teoksessaan väkivaltaa, kehollista anarkiaa ja sopeutumista muutokseen.

Festivaalin päättää Vuosttaš álbmogat -klubba jossa alkuperäiskansojen nykymusiikista vastaa saamelainen rap-artisti Ailu Valle ja grönlantilainen dj Vyarakqin. Ailu Vallen musiikin teemoissa kuullaan ilmastonmuutoksen asenteista ja ihmisen luontosuhteesta.

Poikkeusolojen aikana Baltic Circle 2020 festivaalin tavoite on juhlia uuden ajan ja ajattelun alkua.