Battle on saamelais-suomalainen esitys jossa törmäävät rap-muusikko ja ballerina

UUTISET JA TIEDOTTEET
18.9.2019

BATTLE matkaa Utsjoelta Helsinkiin syyskuun lopussa ja törmäyttää kulttuurit ja taiteenlajit. Battlessa taistelevat rap-muusikko Ailu Valle, ballerina Auri Ahola, viulisti Terhi Paldanius ja b-boy Jimi Kettunen.

© Ville-Riiko Fofonoff

BATTLE on yhtäaikaa klubi-ilta ja balettinäytös, konsertti ja rap-keikka. Saamelais-suomalaisen työryhmän teos törmäyttää kulttuurit ja taiteenlajit ja haastaa esiintyjät loistamaan ja ylittämään omat raja-aitansa.

”Saamelaiskulttuuri mielletään usein nimenomaan perinteiseksi kulttuuriksi. Kuitenkin kulttuuri elää ajassa ja paiskaa tänä päivänä kättä niin katutaiteen, korkeakulttuurin kuin nykytaiteen kanssa”, kertoo projektia koordinoiva tanssitaiteilija Auri Ahola, joka aloitti kesäkuussa saamelaiskulttuurin läänintaiteilijana (lue juttu ›).

”Uskon vahvasti siihen, että saamenkielillä ja saamelaiskulttuurista ammentaen voi tehdä oikeastaan kaikenlaista taidetta kaikille yleisöille.”

Teos kiertää Utsjoella ja Vuotsossa koululaisnäytöksinä, sekä Inarissa, Rovaniemellä, Oulussa ja Helsingissä 24.-28.9.2019.

BATTLEssa kilpailee kaksi joukkuetta: rap-artisti Ailu Valle ja ballerina Auri Ahola vastaan viulisti Terhi Paldanius ja b-boy Jimi Kettunen. Taistelua luotsaa seremoniamestari-muusikko Kevin Francett.

BATTLE sopii niin taiteen rakastajille kuin sitä karsastaville, katu-uskottaville ja salonkikelpoisille.

Esitykset

  • 24.9. Utsjoki, Utsjokisuun koulu klo 12 (vapaa pääsy)
  • 24.9. Inari, Saamelaiskulttuurikeskus Sajos klo 19
  • 25.9. Vuotso, Vuotson koulu klo 12 (vapaa pääsy)
  • 26.9. Rovaniemi, Y-North klo 19
  • 27.9. Oulu, Vanha Paloasema klo 20
  • 28.9. Helsinki, Oodi Maijansali klo 17 (vapaa pääsy)
  • Liput 15 / 10 euroa, ellei toisin mainittu

BATTLE on osa Taiteen edistämiskeskuksen kulttuurisen moninaisuuden ja liikkuvuuden kehittämisohjelmaa, joka edistää kulttuurien ja taiteenlajien rajat ylittävää yhteistyötä. Kiertue toteutetaan yhteistyössä Saamelaiskäräjien, Saamelaisen lastenkulttuurikeskus Mánnun, Utsjoen kulttuuritoimen, Inarin kulttuuritoimen, Tanssiteatteri Rimpparemmin, Oulun Musiikkijuhlien ja Helsingin keskustakirjasto Oodin kanssa.