Big Pulse Dance Alliance julkisti ensimmäiset taiteilijat ja aktiviteetit

UUTISET JA TIEDOTTEET
13.4.2021

Euroopan-laajuinen nykytanssiverkosto Big Pulse Dance Alliance pyrkii kehittämään ja vahvistamaan Euroopan nykytanssikenttää erilaisilla tukitoimilla nelivuotisen hankkeen aikana. Suomalaistoimijoista on mukana Zodiak - Uuden tanssin keskus.

Big Pulse Dance Alliance on uusi, 12 eurooppalaisen tanssifestivaalin ja -instituution muodostama verkosto, joka pyrkii tukemaan taiteilijoita ja monipuolistamaan Euroopan suurien tanssinäyttämöiden ohjelmistoa.

Vetovastuussa on Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer (Saksa). Verkoston muut kumppanit ovat Dance Umbrella (Iso-Britannia), Dublin Dance Festival (Irlanti), Julidans (Alankomaat), New Baltic Dance (Liettua), ONE Dance Week (Bulgaria), Torinodanza Festival (Italia), Zodiak – Uuden tanssin keskus (Suomi), Sismògraf Dance Festival (Espanja), International Dance Festival TANEC PRAHA (Tšekki), CODA Oslo International Dance Festival (Norja) ja Danscentrum (Ruotsi).

Ohjelmat tukevat esiintymispaikkojen kasvua ja ulkoilmaesitysten ideointia

Verkostoitumisen kautta halutaan saada tanssille monimuotoisia yleisöjä, tuoda tanssia uusiin esityspaikkoihin sekä kehittää eloisaa yhteistyötä eurooppalaisten tanssifestivaalien välille. Toimintaa rahoittaa Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelma.

Big Pulse Scaling Up -ohjelma tukee yhteistuotantojen avulla lupaavien taiteilijoiden siirtymistä pieniltä ja keskisuurilta näyttämöiltä suurille näyttämöille. Tämän ohjelman tukemat neljä ensimmäistä taiteilijaa ovat Oona Doherty (Iso-Britannia), Silvia Gribaudi (IT), Marco da Silva Ferreira (PT) ja Amala Dianor (FR). He tulevat luomaan ja esittämään uusia teoksia yhteistyössä verkoston kumppanifestivaalien kanssa.

Toinen yhteistuotanto-ohjelma, Big Pulse Open Air, pyrkii luomaan kohtaamisia taiteilijoiden ja yleisön välille rohkeiden ja kiehtovien, liikkuvan kehon ilmaisuvoimaa juhlivien teosten myötä. Avoimeen hakuun voi osallistua julkisiin ulkotiloihin tarkoitetuilla, koreografisilla ideoilla, jotka ovat helposti paikasta toiseen siirtyviä ja ekologisesti kestäviä. Teosideat tulee toimittaa 16. huhtikuuta mennessä.

Yhteistuotantojen lisäksi Big Pulse Dance Alliancen ydinosaamiseen kuuluu syvällinen ymmärrys taiteilijoiden ja tanssialan kohtaamista paineista ja haasteista. Liikkuvuusohjelma Visiting Artist Programme tulee tarjoamaan taiteilijoille mahdollisuuksia vierailla kumppanifestivaaleilla ruokkimassa omaa taiteellista kehitystään, luovaa kanssakäymistä ja arvokasta verkostoitumista.

Winter Intensives and Mentoring -ohjelma paneutuu johtamis- ja projektihallintataitojen kehittämiseen sekä ekologisten ja muiden tärkeiden haasteiden kanssa toimimiseen kestävän työympäristön luomisessa.

Big Pulse Dance Alliancen pitkän aikavälin tavoitteena on luoda elinvoimainen ja aikaa kestävä festivaaliverkosto, joka työskentelee tiiviisti taiteilijoiden ja yleisöjen kanssa, tukeakseen jatkuvasti kehittyvää ja kestävään työkulttuuriin pyrkivää nykytanssialaa yhdessä laajan eurooppalaisen yhteistyöverkoston kanssa.

Myös Perform Europe -projekti edistää rajat ylittävää kiertuetoimintaa

Vaikka rajat ovat visusti kiinni ja kaikenlaista matkustamista rajoitetaan, yleinen pyrkimys näyttää nyt olevan verkostuitumisen vahvistaminen ja kiertämismahdollisuuksien kehittäminen.

Niin ikään Perform Europe -hankkeen tarkoituksena on kohentaa esittävien taiteiden verkoitumismahdollisuuksia maiden rajojen yli sekä vahvistaa esittävien taiteiden levittämistä digitaalisten alustojen kautta.

Perform Europea rahoittavat EU:n Luova Eurooppa -ohjelma, International network for contemporary performing arts, the European Festivaös Association, Circostrada, EDN – European Dancehouse Network ja IDEA Consult.