Blondit pääsi Aerowaves-teosten joukkoon

UUTISET JA TIEDOTTEET
10.11.2020

Kansainvälinen Aerowaves-verkosto valitsee vuosittain joukon tanssiteoksia, jotka saavat Euroopan laajuista näkyvyyttä sekä mahdollisuuden päästä jäsenorganisaatioiden ohjelmistoon.

Joonas Lampi ja Laura Pietiläinen

Joonas Lampi ja Laura Pietiläinen © Katri Naukkarinen

Aerowaves valitsee joka vuosi listalle hakeneiden joukosta 20 tanssiteosta, joiden tekijät ovat uusia ja lahjakkaita, Euroopassa toimivia koreografeja.

Valittuja teoksia ja koreografeja promotaan verkoston 33 partnerin joukossa. Osa  teoksista esitetään vuotuisella Spring Forward -festivaalilla.

Blondit (2018) on yksi vuodelle 2021 valituista koreografioista. Teos on Laura – The Light of Allille (Laura Pietiläinen) ja tanssiryhmä Kuumille Putkille kierrätetty versio Paula Tuovisen sooloteoksesta Blondi (2000).

Huumorilla räävittömästi höystetty Blondit on saanut inspiraationsa kaikesta pöljästä ja oudosta. Blondit bimbot saattavat olla viattomia luonnonlapsia, arvaamattomia tai epärationaalisia. He voivat olla jumalattaria tai ääliöitä – tai sitten eivät.

Aerowavesiin on aikaisemmin valittu Suomesta muun muassa Ismo-Pekka Heikinheimo, Valtteri Raekallio, Taneli Törmä, Ima Iduozee, Carl Knif, Elina Pirinen, Anna Maria Häkkinen ja Jarkko Partanen.