Bodybuilding-festivaalin taiteilijoita yhdistää kehollisuus 

UUTISET JA TIEDOTTEET
17.4.2023

Kolmatta kertaa järjestettävä, kehollisella työskentelyllä ilotteleva Bodybuilding-festivaali tuo toukokuiseen Turkuun monitahoisen kattauksen kokemuksellisia teoksia.

Eevi Kinnunen ja Tasha Hess-Neustadt: SUPER WE, SUPER ME

Bodybuilding kokoaa yhteen taiteilijoita, joiden töiden keskiössä on keho ja kehollisuus. Festivaalin aikana aihetta lähestytään monista kulmista – häivytetään rajoja, hämmästytään ja hämmästellään yhdessä ilakoiden mysteeristä, joka ihmiskeho on.

Vuoden 2023 festivaalin kansainvälisestä ja monialaisesta ohjelmistosta kumpuaa kysymyksiä ihmisyydestä ja ihmisyyden kaiuista. Miten omat henkilöhistoriamme ja identitettimme nivoutuvat luotuun ja alati rakentuvaan käsitykseemme mennestä ja tulevasta – jaetuksi kokemukseksi elämästä. Festivaaliesitykset ammentavat mm. autobiografisesta materiaalista, kehon äänistä, filosofisen tekstin ja ajattelun liikkeellepanevasta voimasta sekä intiimistä paritanssista itsen ja itsen monien versioiden kesken.

Tämän vuoden ohjelmistossa koetaan muun muassa Kekäläinen & Companyn work-in-progress-tapahtuma Breeding, joka käsittelee laajamittaisen tuhon, massasukupuuton ja lajikadon aikakautta, jota parhaillaan elämme ja jonka olemme saaneet aikaan. Lisäksi nähdään kahden soolon kokonaisuus, joka on syntynyt kurkotuksista edesmenneitä isoäitejämme kohti. Illan aikana nähdään ensin Seija-Leena Salon dokumentti-, esine- ja keholähtöinen soolo Helli sillä isoäidin kainalo on kuoppa. Väliajan jälkeen nähdään Henna-Maria Hanhinevan tanssisoolo Kirjeitä Marille.

Esittävän taiteen ammattilaisille on tarjolla mm. Butoh Foundation masterclass Tashi Iwaokan johdolla. Festivaalilla kysytään myös, millaisia supersankareita tarvitsemme tänä päivänä. Katso koko ohjelma tästä ›

Bodybuilding- festivaalin järjestää Tehdas Teatteri ja Läntinen tanssin aluekeskus yhteistyössä Aurinkobaletin ja Turku Dansartin kanssa. Festivaalin kotipesänä toimivat Manillan useat näyttämöt ja esitystesten lisäksi ohjelmistossa on festivaaliklubi ja ammattitaiteilijoille suunnattu kaksipäiväinen masterclass.

Bodybuilding- festivaali järjestetään Turussa 11.–14.5.2023.