Break-tanssia koulukiusaamisista vastaan tv-dokumentissa

UUTISET JA TIEDOTTEET
22.5.2016


Kiusatut – Tarinoita selviytymisestä TV1 tiistaina 24.5.2016 klo 19.47 – 20.30, uusinta lauantaina 28.5. klo 14.15
Dokumentti on nähtävillä myös Yle Areenassa 30 päivää.

YLE TV 1 esittää 24.5. dokumentin Kiusatut – Tarinoita selviytymisestä, jossa Break the Fight!:sta ovat mukana hankkeen alulle laittaja koreografi Arja Tiili ja b-boy Heavy Haiku aka Kimmo Korpela kertomassa hankkeesta ja omista kokemuksistaan koulukiusattuina. Kiusatut- tarinoita selviytymisestä -dokumentti käsittelee sitä,minkälaiset jäljet kiusaamiskokemukset jättävät ja voiko niistä koskaan päästä yli.

Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan –hanke vie väkivallattomuuden sanomaa kouluille. Sen on ehkäistä koulukiusaamista. Perus- ja ammattikoululaisille suunnatut työpajat muodostuvat tanssiopetuksesta ja keskusteluosuudesta nuorten kanssa sekä breikkiohjaajan sooloesityksestä. Työpajassa nuoret oppivat ”breikkimuuveja” ja muodostavat oman koreografian, joiden kautta käsitellään myös väkivaltaa ja erilaisuuden hyväksymistä.

Pidempiaikaisessa Break the Fight! -työpajatoiminnassa opetellaan katukulttuurista tuttuja elementtejä kuten beatboxausta, räppiä ja graffititaidetta alansa huippujen johdolla.

Break the Fight! -työpajoja vetää breakdancen Suomenmestari 2015 b-boy Heavy Haiku. Beatboxauksen saloihin vie beatboxaaja Iskulaatikko Winning Teamista ja räppilyriikkapajoja ohjaa räppäri Mercedes Bentso. Graffitiohjaajat ovat Hende Nieminen ja Juha Liede Zulu Nationista.

Lähde: Arja Tiili Dance Company tiedote.