Breakdance ensimmäisenä tanssilajina olympialajien tanssiurheilukategoriaan

UUTISET JA TIEDOTTEET
9.10.2018

Tanssilajin lisääminen nuorten olympialaisten vuoden 2018 ohjelmaan on osa Kansainvälisen Olympiakomitean ”Agenda 2020” -ohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa nuorille suunnattua urheilutoimintaa. Nuorten olympialaiset järjestetään Buenos Airesissa 6.-18.10. Yhtenä kisojen virallisista tuomareista ja nimetyistä roolimalleista nähdään suomalainen b-girl Anniina “AT” Tikka.

Anniina “AT” Tikka kategorian virallisena tuomarina ja roolimallina

Kansainvälinen olympiakomitea on nimennyt 54 eri lajien menestynyttä urheilijaa nuorten olympialaisten roolimalleiksi. Breakdance-kategorian roolimalleina toimii suomalainen b-girl Anniina “AT” Tikka yhdessä b-boy Moises Moy Rivas (USA) kanssa. Tikka on ensimmäinen breakdancen avoimen sarjan Suomen mestaruuden voittanut nainen, kansainvälisesti menestynyt ja tunnettu b-girl. Nimettyjen roolimallien tehtävänä on tukea, ohjata ja inspiroida esimerkillään nuoria urheilijoita sekä mentoroida tulevia huippu-urheilijoita. Buenos Airesissa roolimallit viettävät aikaa myös kilpailualueen kohtaamispaikoilla sekä osallistuvat yleisöllisiin lajinäytöksiin ja erilaisiin Learn & Share -tilaisuuksiin paikallisten nuorten kanssa.

Lisäksi Anniina Tikka tuomaroi nuorten olympiakisoja yhdessä kansainvälisten huippubreikkareiden, Moyn, Stormin, Crazy Legsin, Mounirin, Narumin ja Renegaden kanssa.

Anniina Tikka eli b-girl AT luotsaa bboydojo online-katutanssikoulua ja kiertää Suomessa ja maailmalla tuomaroimassa ja opettamassa workshopeissa.