Breakdance nuorten olympialaisiin

UUTISET JA TIEDOTTEET
9.6.2017

Breakdance on valittu mukaan nuorten olympialaisiin. Ensimmäistä kertaa battlataan Buenos Airesin nuorten olympialaisissa lokakuussa 2018. Avoin videokarsinta on parhaillaan käynnissä. Tuomaroimassa suomalainen b-girl Anniina Tikka.


Hae mukaan olympialaisiin:
breakingforgold.com

Suomen varmasti tunnetuin b-girl Anniina Tikka eli AT uskoo, että mukanaolo olympialaisissa tuo huomiota lajille ja lisää harrastajamääriä. Asia on kuitenkin myös jakanut mielipiteitä katutanssipiireissä:

“Kisoilla on vaikutusta siihen mihin suuntaan laji kehittyy. Ne ketkä pärjäävät kisoissa, toimivat esikuvina harrastajille. Buenos Airesissa on kuitenkin erittäin pätevä tuomaristo ja uskon, että kaikki tehdään lajin ehdoilla”, Tikka sanoo.

Anniina Tikka eli b-girl AT luotsaa B-Boy & B-Girl Dojo online-katutanssikoulua ja kiertää Suomessa ja maailmalla tuomaroimassa ja opettamassa workshopeissa.

Mukaan voi hakea videolla – deadline 31.7.

Olympialaisiin voi hakea mukaan 45 sekuntisella videolla kuka tahansa vuosina 2000–2002 syntynyt. Videoita arvioi kansainvälinen tuomaritiimi – mukana Anniina Tikka.

“On hauskaa, että sellaiset maat, jotka eivät yleensä ole esillä, voivat päästä mukaan videokarsinnan kautta. Nyt kaikilla on tsäänssi osallistua vaikka ei esimerkiksi olisi varaa matkustaa. Videon tekeminen lisää myös nuorten treenimotivaatiota”, Tikka uskoo.

Menestys videokarsinnoissa ei kuitenkaan vielä takaa edustuspaikkaa olympialaisissa. Edessä ovat alueelliset karsinnat sekä Japanissa toukokuussa 2018 järjestettävät breakdancen nuorten maailmanmestaruuskisat. MM-kilpailuista valitaan yksi b-girl ja yksi b-boy edustamaan yhtä maantieteellistä aluetta, kuten Eurooppaa olympialaisiin.

Ennakkosuosikkina Japani – suomalaisten breikkareiden taidonnäytteitä odotetaan vielä

Artikkelin kirjoitushetkellä olympialaisten videogalleriassa ei vielä voi ihailla suomalaisten breikkareiden taidonnäytteitä.

“Suomessa asiat halutaan tehdä perusteellisesti. Meidän mentaliteettiin kuuluu, ettei esitellä taitoja, jos ei olla aivan huippuja. Maailmalla todella nuoretkin osallistuvat rohkeasti battleihin. Olemme pyrkineet levittämään tietoa nuorille breikkareille ja olen kuullut, että moni aikoo treenata vielä ja lähettää videon sitten ihan viimeisillä hetkillä”, Tikka kertoo.

Tikka odottaa olympialaisista erittäin kovatasoisia ja kehuu nuoria breikkareita jopa kovatasoisemmiksi kuin aikuisia. Ennakkosuosikkina hän pitää Japania ja yllättäjänä Kiinaa. Suomesta hän nostaa esiin b-girlien kovan tason: “B-girlejä on Suomessa vielä melko vähän, mutta ne ketkä breikkaavat, breikkaavat sitten täysillä.”

Yksi toive Tikalla on:

“Toivon ettei olympialaisissa kisata liian hampaat irvessä. Breikkitapahtumissa on yleensä kyse hauskanpidosta ja yhdessä tekemisestä.”