Breikkari “Hatsolo” Hattunen on vuoden tanssiurheilija

UUTISET JA TIEDOTTEET
13.1.2022

Urheilutoimittajain liitto on nimennyt katutanssija Johannes “Hatsolo” Hattusen vuoden 2021 parhaaksi tanssiurheilijaksi. Hän saavutti viime vuonna muun muassa pronssia breikin EM-kilpailuissa.

Johannes "Hatsolo" Hattunen © Johanna Rontu

Johannes ”Hatsolo” Hattunen © Johanna Rontu

Hatsolo Hattunen on mukana breikin Suomen maajoukkueessa, joka matkaa kohti vuoden 2024 olympiakisoja. Breaking on kahden vuoden päästä mukana uutena olympialajina Tokiossa.

”Matka Jyväskylästä kansainvälisille kentille on ollut pitkä. Se on vaatinut paljon rohkeutta, uhrauksia ja uskoa mahdottomaan, sillä mulla oli jo nuorena aika hullu unelma. Halusin olla yksi maailman parhaista tanssijoista”, tanssija esittäytyy nettisivuillaan.

Mieleenpainuvimmaksi breikkimuistoksi Hatsolo nostaa arvostetun Rock Steady Anniversary -kilpailun voiton Flow Mo -ryhmänsä kanssa New Yorkissa vuonna 2006. Mieluisimpana breikkiliikkeenä hän mainitsee keksimänsä ”Pommin”, jossa hypätään ilmaan niin korkealle kuin pystytään ja mäjähdetään sitten lattiaan kyljelle pommiasennossa.

Tanssimisen lisäksi Hatsolo – The White Gorilla -nimellä tunnettu breikkari on viime vuosien aikana luonut uraa motivaatio- ja keynote-puhujana, kirjailijana, sarjayrittäjänä sekä fysiikka- ja työhyvinvointivalmentajana.

Hän on ollut myös mukana perustamassa Helsingissä toimivaa katutanssikoulu Saiffaa.

Urheilutoimittajain Liitto valitsee vuosittain Lajien parhaat urheilijat. Perinne on jatkunut jo vuodesta 1946 lähtien. Ensin lajeja oli mukana vain muutama, mutta lajivalikoima on vuosien mittaan jatkuvasti laajentunut. Tänä vuonna lajinsa paras nimettiin 77 eri lajissa.