CINARS Web kokoaa esittävän taiteen toimijat yhteen virtuaalisesti

UUTISET JA TIEDOTTEET
25.5.2021

Toukokuun lopulla järjestettävä CINARS Web on yksi keskeisimpiä esittävän taiteen kansainvälisiä konferensseja ja verkostoitumistapahtumia. Tänä vuonna Suomesta on mukana Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten messuhankkeen tukemana yhteensä kymmenen tanssiryhmää ja -taiteilijaa.

Vuosittain Kanadan Montrealissa järjestettävä CINARS toteutuu tänä vuonna kokonaan virtuaalisesti. CINARS Web -tapahtumaan sisältyy webinaareja, pitchausohjelmaa, ammattilaiskeskusteluja, virtuaaliset messuosastot sekä mahdollisuus one-to-one-tapaamisiin tapahtuman muiden osallistujien kanssa.

Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten yhteisen messuhankkeen tukemana CINARS Webiin osallistuu kymmenen tanssiryhmää ja -taiteilijaa. Ne ovat Alpo Aaltokoski Company, Sonya Lindfors / UrbanApa, MimoArt Company, Favela Vera Ortiz, Riikka Kosola, Maria Nurmela ja Ville Oinonen / The Days Project, Susanna Leinonen Company, Carl Knif Company, Kekäläinen & Company sekä Hanna Kahrola. Tiedotuskeskukset vastaavat avoimen haun kautta valittujen osallistujien rekisteröitymismaksusta ja virtuaalisesta messuständistä.

Muita suomalaisia tanssialan osallistujia ovat Tero Saarinen Company, Pragma Helsinki, Johanna Nuutinen sekä Tanssiteatteri Hurjaruuth.

Verkostoitumistapahtumaan osallistumisen tukeminen on osa Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskusten yhteistä kansainvälistymishanketta, joka vahvistaa alojen kansainvälistä näkyvyyttä, vientiä ja verkostoja 2019-21. Hanke on saanut rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Cinars Web järjestetään verkossa 25.-28. toukokuuta.