Citywo(men) tanssii nyt tavaratalon näyteikkunassa

UUTISET JA TIEDOTTEET
23.8.2016

Näyteikkunassa koko päivän ajan jatkuva nykyajan vastine Reijo Kelan Citymanille kommentoi brändien täyttämää arkeamme ja ottaa mukaan designesineitä.

Erikoisista tempauksista tunnettu suomalainen nykytanssiryhmä Gruppen Fyra muuttaa Kööpenhaminan kuuluisan designtavaratalon Illums Bolighusetin näyteikkunoihin kolmeksi päiväksi 25.-27.8.2016 klo 10–20.

Citywo(men) on saanut inspiraationsa Reijo Kelan vuonna 1989 toteuttamasta Citymanista, jossa Kela vietti kokonaisen viikon lasikopissa Helsingin keskustassa.

©Riikka Sundqvist

©Riikka Sundqvist

Näyteikkunassa koko päivän ajan jatkuva GruppenFyranin maratontanssi kommentoi terävillä tuokiokuvilla brändien täyttämää arkeamme. Miksi elämä maistuu paremmalta kun päällä on uudet vaatteet tai kun ruoka nautitaan kauniilta lautasilta? Miksi on tärkeää, että laukku sopii kenkiin ja onko antibakteriaalisuus tärkeää huonekaluissa?

Suomalaisilla designtuotteilla on esityksessä keskeinen rooli. Sisustustavaratalo Illums Bolighus sijaitsee parhaalla ostospaikalla Strøget-kävelykadulla.

Esityksen tuottaja, Suomen Tanskan kulttuuri-instituutin johtaja Esa Alanne kertoo, että tempaus on ensimmäinen kerta, kun suomalaistuotteita markkinoidaan ulkomailla näin voimakkaasti kulttuurikärjellä. Hankkeessa mukana olevalle Finprolle se on tapa testata uudenlaista vientimarkkinointia.

“Molemmat voisivat hyötyä toisistaan paljon nykyistä enemmän. Suomalainen kulttuuri on kova brändi maailmalla, joten sen yhdistäminen vientiin parantaisi suomalaistuotteiden imagoa ja näkyvyyttä”, Esa Alanne huomauttaa.

Alanteen mukaan Gruppen Fyra näyttää,  että vientiponnistukset voivat olla myös pieniä, ketterästi toteutettuja tempauksia pitkään suunniteltujen suurhankkeiden sijaan.

CITYWO(MEN) –teoksessa tanssivat Virpi Juntti, Pia Liski ja Jenni Nikolajeff. Improlavastajana toimii Kööpenhaminassa työskentelevä suomalainen kuvataiteilija Mari Keto. Teoksen äänimaiseman suunnittelevat muusikot Teemu Mustonen ja Lauri Kallio (Metropolia ammattikorkeakoulu).

Helsinkiläinen tanssiryhmä Gruppen Fyra on vuonna 1998 perustettu tanssijalähtöinen kollektiivi, joka perustamisestaan lähtien on leikitellyt popkulttuurin, nykytanssin, kaupallisuuden, huumorin ja tanssiteatterin rajapinnoilla.

Gruppen Fyra aikoo viedä esityskonseptin myös muihin maihin yhteistyössä suomalaisten vientiyritysten kanssa, Euroopan metropolien lisäksi myös New Yorkin ja Tokion näyteikkunat houkuttelevat. Esitystä voi seurata myös Periscopesta @finindk sekä sosiaalisessa mediassa #citywomencph