Dancefest Kotkassa kohdataan tanssin äärellä

UUTISET JA TIEDOTTEET
3.5.2016


Tapahtuman ohjelmisto löytyy täältä.

Dancefest Kotkan Facebook-sivusto.

Kaksipäiväisen Dancefest Kotka -tapahtuman päätapahtuma on Kotkan Kaupunginteatterissa, jolloin ohjelmistossa on lyhyempiä esityksiä sisältävä tanssigaala, tanssielokuva ja Ooppera Skaalan vierailuesitys Kotkan Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Dancefest Kotka järjestetään 12.-13.5.2016.

Dancefest Kotka -tapahtumassa on luvassa tanssia myös kaupungilla. Kauppakeskus Pasaatissa on tutustumiskurssi argentiinalaiseen tangoon, harjoituksia voi jatkaa ravintola Kairossa. Break-tanssitaitojaan voi puolestaan esitellä Kotkan kaupunginteatterin edustalla järjestettävissä breakdancejameissa.

Tanssigaalan ohjelmistossa ystävyyttä ja kohtaamisia

Kotkan Kaupunginteatterisissa perjantaina 13.5. järjestettävässä tanssigaalassa nähdään muun muassa Neil Owensin ja Thomas Freundlichin uusi tanssiteos Immigrant. Se haastaa pohtimaan traditioitamme ja sitä millaisia vaikutteita traditiot saavat toisistaan muuttoliikkeiden seurauksena.

Veljesrakkaus (Brotherly Love) on humoristinen kuvaus veljesten vuorovaikutuksesta ja sisarusrakkauden rajuistakin ilmemenemismuodoista tummasävyisten sarjakuvien tyyliin. Ystävyydestä kertoo myös tanssilyhytelokuva Cold storage. Thomas Freundlichin käsialaa on myös gaalassa nähtävä teos Untouchable
, jossa pohditaan onko kahden ihmisen välinen yhteys vain kuvitelmaa?

Teatterin suurella näyttämöllä esitettään Ooppera Skaalan Transit-esitys, joka on nykyoopperaa ja -tanssia sekä ambientmusiikkia yhdistävä teos. Kolmen klassisen laulajan ja neljän tanssijan produktiossa tyhjä odotustila on metafora elämän välitilanteille, hetkille ennen muutosta, lähtemistä, menetystä tai uutta alkua.

Dacefest Kotkan -festivaaliklubilla tanssitaan soulin, funkin, reggaen, discon ja swingin tahdissa. Klubikonseptin on luonut Noheva Luova Osuuskunnan muotoilijat.