Dancefestissa tanssitaidetta elävänä ja elokuvissa

UUTISET JA TIEDOTTEET
4.5.2017

Nykytanssiin painottuvassa Dancefest-tapahtumassa nähdään tanssitaidetta elävänä ja elokuvissa, Kotkassa ja Kouvolassa 10.–12.5.


Lisätietoa ja tapahtuman ohjelma:
www.kaakontanssi.fi/dancefest

Sekä Kotkassa että Kouvolassa nähdään tapahtuman aikana teos Suomikuvia – visuaalinen konsertti, joka kuvaa Suomea musiikin ja tanssin keinoin. Teoksen musiikista vastaa Kymi Sinfonietta ja koreografiasta italialaissyntyinen tanssija-koreografi Beniamino Borghi. Lavalla nähdään viisi Boomtown Dance -ryhmän tanssijaa.

Kymi Sinfonietta & Kaakon tanssi ry: Suomikuvia. Kor. Beniamino Borghi. @ Anna Fioretti.

Kymi Sinfonietta & Kaakon tanssi ry: Suomikuvia. Kor. Beniamino Borghi. @ Anna Fioretti.

Paikkasidonnainen teos Rakastamisen taito syntyy Kotkan Kaupunginteatterin edustalla, Olli Manteren Ovidiuksen tanssi -patsaan luona ja innoittamana. Teoksessa yhdistyvät tanssi ja runous ja se kutsuu yleisön osallistumaan rakkaustalkoisiin. Teoksen konseptista vastaa Heli Kärki.

Kotkan Kaupunginteatterin näyttämöllä on luvassa tanssielämyksiä myös perheen pienimmille. Tanssiteatteri Kiertulin ja Tanssiteatteri Rimpparemmin sarjakuvamainen Mä ja Niko sukeltaa yksinäisen lapsen mielikuvitusmaailmaan. Teoksen koreografiasta vastaa Riku Immonen. Tanssiteatteri Glims & Glomsin teoksessa papulaBOX sähäkät papulat puolestaan tutustuvat geometrian salaisuuksiin. Vierailuesitykset on saatu festivaalille tanssin kiertuetoimintaa kehittävän Tanssi liikuttaa! -hankkeen turvin.

Tanssiteatteri Glims & Gloms: PapulaBOX. @ Ilpo Vainionpää.

Tanssiteatteri Glims & Gloms: PapulaBOX. @ Ilpo Vainionpää.

Tapahtuman päättää Dancefest-gaala: luvassa on muun muassa Loikka-tanssielokuvafestivaalin kiertue-elokuvia, tanssiteoksia ja festivaaliklubi.

Tapahtumaa rakentavat Kaakon tanssi ry yhteistyössä Kotkan Kaupunginteatterin, seudun taiteilijoiden, yhteisöjen ja yleisön kanssa.