Eesti tantsib -kampanja huipentuu uudenvuodenaattona – Viron poliisien tanssihaastevideo kampanjan katsotuin

UUTISET JA TIEDOTTEET
Anni Leino, 12.12.2018

Myös Virossa itsenäisyyden satavuotisjuhlia on juhlittu tanssien. Suomi 100 -juhlavuoden lopussa Viroon lahjoitettu Koko Suomi tanssii -tanssikampanjakonsepti, Eesti tantsib -nimeä kantava tanssikampanja, on tanssittanut vuoden 2018 aikana useita tuhansia virolaisia. Kampanja on nostettu Virossa yhdeksi juhlavuoden merkittävimmistä tempauksista.


Lue lisää

Suomalaisia villinnyt tanssikampanja jatkuu Virossa 2018 (Tanssin tiedotuskeskus, uutiset, 29.12.2017)

Viron poliisi osallistui Eesti Tantsib -kampanjaan. Videota on katsottu pelkästään poliisin omalla Youtube-kanavalla yli 43 000 kertaa. (kuvakaappaus tanssihaastevideolta)

“Viro on aina ollut laulumaa ja suuret yhteislaulutapahtumat ovat osa yhteisiä juhlapäiviä. Nyt juhlimme ensimmäistä kertaa valtakunnallista juhlapäivää yhdessä tanssien, joka on paitsi historiallisesti myös tanssin aseman kannalta merkittävää”, kuvailee tunnelmia Eesti Tantsuagentuurin johtaja Raido Bergstein.

Eesti tantsib -kampanja ja Viron satavuotisjuhlavuosi huipentuvat 31.12.  klo 15.00, 16 eri kaupungissa yhtä aikaa järjestettäviin tansseihin. Aaton juhlallisuuksiin valmistaudutaan klo 14 kaupunkien keskusaukioilla järjestettävillä, kaikille avoimilla tanssiharjoituksilla, joissa opetellaan kampanjan koreografien, Teet Kaskin, Argo Liikin, Liisa Laineen, Külli Roosnan ja Kenneth Flakin yhdessä valmistama koreografia. Tapahtumat televisioidaan ja kooste niistä on myöhemmin katsottavissa Viron televisio ETV:n verkkosivuilla.

Kuten Suomessa vuosi sitten, myös Viron kampanja on paisunut juhlavuoden aikana suuremmaksi kuin mitä sen järjestäjät, Eesti Tantsuagentuur ja Viron televisio ETV, uskalsivat arvata. Kampanjan keskiössä ovat olleet tanssihaaste ja siihen liittyvien viiden eri koreografian opetusvideot, joiden avulla kuka tahansa on voinut opetella tanssimaan, kuvata tanssinsa, lähettää ETV:lle ja ladata sosiaaliseen mediaan tunnistein #eestitantsib ja #EV100.

“Etenimme kampanjan käynnistämisen kanssa todella nopeasti ja tottakai aluksi jännitimme, miten se otetaan Virossa vastaan. ETV:n kautta Eesti tantsib sai kuitenkin hyvin näkyvyyttä ja ihmiset ottivat tanssit omikseen”, kuvailee Bergstein ja kieltäytyy nimeämästä tanssihaastevideoiden joukosta yhtä suosikkia. “Liikutuin kampanjan aikana useaan otteeseen ihmisten kyvystä heittäytyä ja luovuudesta, joka näkyy videoiden toteutuksessa.”

Lisää kampanjan tanssihaastevideoita katsottavissa Eesti tantsib -sivuilla