Elina Piriselle koreografiapalkinto Wienissä

UUTISET JA TIEDOTTEET
19.8.2015

Koreografi Elina Pirisen monumentaalinen tanssiteos Personal Symphonic Moment palkittiin arvostetulla eurooppalaisella Casinos Austria Prix Jardin d’Europe -palkinnolla viime sunnuntaina Wienissä Impulstanz-festivaalilla. Pirisen lisäksi palkittiin Ligia Lewis teoksestaan Sorrow Swag.

Jury hehkutti Elina Pirisen kehittynyttä koreografista ja dramaturgista ymmärrystä sekä lahjakkuutta liikkeen ja musiikin suhteen omaperäisessä tulkinnassa.

”Mitään pelkäämättä ja ilman kompromisseja kolme tanssijaa – yksi heistä koreografi itse –, kirjoittaja ja valosuunnittelija ovat luoneet uusekpressionistisen spektaakkelin, joka lumoaa välittömästi”, raadin jäsenet perustelevat.

Palkintoraatiin kuuluivat esitystaiteilija Ivo Dimchev, Der Akademie der Künste der Weltin pääsihteeri Sigrid Gareis ja tanssija-koreografi Faustin Linyekula Ngoya.
Raati sanoo etsineensä vahvoja taiteellisia ääniä, joilla on edessään kiinnostava tulevaisuus. Palkinto päätettiin lopulta jakaa kahden keskenään hyvin erilaisen, mutta toteutukseltaan kirkkaan ja terävän teoksen välillä.

Prix Jardin d’Europe on vuonna 2008 perustettu koreografiapalkinto, joka myönnetään vuosittain nuorelle koreografille. Palkinnon arvo on 10 000 euroa, tänä vuonna sen jakoi kaksi taiteilijaa. Molemmat palkitut koreografit pääsevät taiteilijaresidenssiin.

Palkinto on tullut Suomeen kerran aikaisemminkin. Vuonna 2012 Eeva Muilu ja Milja Sarkola palkittiin teoksestaan Ihmisen asussa (In Human Disguise).

Elina Pirisen Personal Symphonic Momentin ensi-ilta oli vuonna 2013 Zodiakissa. Seuraavana keväänä Pirinen palkittiin Suomen Arvostelijain Liiton Kritiikin Kannuksilla ”komeaan lentoon lähteneestä taiteellisesta työstä ja erityisesti omaäänisestä, väkevästä tanssiteoksesta Personal Symphonic Moment.”

Lisää palkinnosta Prix Jardin d’Europen verkkosivuilta.

Katso myös www.impulstanz.com.