Ennätysmäärä hakemuksia pohjoismaiseen Ice Hot -tanssikatselmukseen 2018

UUTISET JA TIEDOTTEET
6.2.2018

Joulukuussa 2018 järjestettävään Ice Hot Reykjavíkiin tuli 350 hakemusta pohjoismaisilta tanssitaiteilijoilta. Valinnat julkistetaan kesällä.

Kyseessä on kaikkien aikojen suurin hakemusmäärä nyt jo viidettä kertaa järjestettävään pohjoismaiseen nykytanssikatselmukseen. Tällä kertaa tapahtuma järjestetään Reykjavíkissa 12.–16.12.2018.

Viimeksi Kööpenhaminassa 2016 järjestettyyn tapahtumaan tuli noin 250 hakemusta, joten kasvua oli 40 %. Suomalaisia oli hakijoiden joukossa noin 100. Myös suomalaishakijoiden määrä nousi parin vuoden takaisesta.

Taiteilijat hakevat nyt aktiivisesti väyliä ulkomaisille näyttämöille ja markkinoille. Ice Hot -tapahtuma tunnetaan, ja se koetaan hyvänä paikkana päästä näyttäytymään kansainvälisille presenttereille.

Myös rajat ylittävä yhteistyö on selvästi lisääntynyt: hakijoiden joukossa on monia ryhmiä, jotka koostuvat tekijöistä monesta pohjoismaasta – ja muualtakin. Tämän vuoden erityispiirre on myös se, että hakijoina on aikaisempaa enemmän kollektiiveja ja usean taiteilijan yhteistuotantoja.

Seuraavaksi kansalliset juryt kussakin maassa käyvät hakemukset läpi, minkä jälkeen pohjoismainen tuomaristo tekee valinnat. Ohjelmisto julkistetaan kesällä 2018.

”Näin suuri kiinnostus Reykjavíkin tapahtumaa kohtaan yllätti meidät iloisesti. Huikean hakemusmäärän edessä ei voi olla muuta kuin nöyrä – ja odottaa jännityksellä, millainen Ice Hot -tapahtuma tästä syntyy”, sanoo Ása RichardsdóttirICE HOT Reykjavíkin johtaja.

 


ICE HOT partnerit ovat Tanssin tiedotuskeskus, Dansens Hus Tukholma, Dansens Hus Oslo, Dansehallerne Kööpenhamina sekä Performing Arts Iceland

ICE HOT Nordic Dance Platform -yhteistyötä tukee Pohjoismainen ministerineuvosto.