Esittävien taiteiden valtionpalkinto koreografi Anna Mustoselle ja cembalisti Marianna Henrikssonille

UUTISET JA TIEDOTTEET
28.11.2018

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho jakoi valtionpalkinnot 27. marraskuuta taidetoimikuntien 50-vuotisjuhlassa Helsingissä. Mustosen ja Henrikssonin teokset Di anima et di corpo (2015) ja Maria Vesper (2018) ovat avanneet uusia näkyjä tanssin ja musiikin dialogisuuteen.

Anna Mustosen ja Marianna Henrikssonin, Helsingin Barokkiorkesterin kanssa toteuttama Maria Vesper sai ensi-iltansa Zodiakissa keväällä 2018 ©Kristiina Männikkö

Cembalisti Marianna Henriksson ja koreografi Anna Mustonen palkittiin esittävien taiteiden valtionpalkinnolla, samoin dramaturgi, teatteriohjaaja ja esitystaiteilija Anna-Mari Karvonen sekä dramaturgi Marja Louhija.

Cembalisti Marianna Henriksson (s. 1983) ja koreografi Anna Mustonen (s. 1983) ovat onnistuneesti avanneet uusia näkyjä tanssin ja musiikin dialogisuuteen. Vuonna 2015 ensi-iltansa saanut italialaista varhaisbarokin musiikkia ja tanssia yhdistänyt Di anima et di corpo sekä erityisesti tänä vuonna kantaesitetty Maria Vesper Monteverdin musiikkiin ovat merkittäviä taiteellisia tekoja suhteessa maamme tanssi- ja musiikkikulttuurin kehitykseen. Helsingin Kaapelitehtaalle toteutettu suurimuotoinen teos toi yhteen Helsingin Barokkiorkesterin, laulajat ja tanssijat sekä visuaalisen suunnittelun tavalla, jota voi pitää taiteellisena läpimurtona.

Taiteen edistämiskeskuksen järjestämässä gaalassa palkittiin kaikkiaan 16 taiteilijaa arkkitehtuurin, elokuvataiteen, esittävien taiteiden, kirjallisuuden, kuva-, media- ja monitaiteen, muotoilun, musiikin, sarjakuva- sekä valokuvataiteen aloilta. Kukin valtionpalkinto on suuruudeltaan 14 000 euroa.