Etnogaalan 2020 palkintoehdokkaat ovat tässä – kolme ehdolla Vuoden tanssintekijäksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
18.9.2019

Suomen kolmannen Etnogaalan palkintoehdokkaat on valittu yleisöehdotusten joukosta. Maailmanmusiikin, kansanmusiikin ja -tanssin mielenkiintoiset ja ansioituneet toimijat palkitaan Tavastialla Etnogaalassa torstaina 9.1.2020.

Ammattilaisraadit ovat valinneet kolme palkintoehdokasta Etnogaalan seitsemään eri kategoriaan yleisön ehdotusten joukosta. Kuka tahansa sai ehdottaa palkintoehdokkaita 14.6.–15.8.2019 välisenä aikana. Kaikki yleisöehdotukset löytyvät nimettöminä Etnogaalan sivuilta. Ammattilaisraadit valitsevat myös voittajat, jotka julkistetaan ja palkitaan Etnogaalassa tammikuussa 2020.

”Tänä vuonna yleisöehdotuksia kertyi ennätysmäärä – upeat 903 ehdotusta. Tämä kertoo kiinnostuksesta sekä Etnogaalaa, että koko alaamme kohtaan. Se kertoo myös tekijöiden määrän kasvusta. Mahtavaa!” iloitsee Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen toiminnanjohtaja ja Etnogaalan toinen tuottaja Sirpa Lahti.

Palkintokategorioita ovat Vuoden artisti, Vuoden tulokas, Risteys-palkinto, Vuoden kansanmusiikkitekijä, Vuoden kansainvälistyjä, Vuoden tanssintekijä ja Vuoden ilmiö.

Vuoden tanssintekijä -ehdokkaat 2020

Vuoden tanssintekijän työ näkyy monipuolisesti kansantanssin kentällä ja laajemminkin. Hän arvostaa perinteitä, mutta pelotta luo uutta ja rikkoo rajoja. Voittajan valitsee Etnogaala-raati. Vuoden tanssintekijä -ehdokkaiksi nimettiin:

Auri Ahola

Auri Ahola © Ulla Isotalo

Suistamon Sähkö

Suistamon sähkö

Timo Saari

Timo Saari @ Petteri Mård

Lue ehdokkaista lisää Etnogaalan sivuilta ›.

Auri Aholasta voit lukea myös Tanssin tiedotuskeskuksen uutisista ›.

Aikaisemmin Etnogaalan Vuoden tanssintekijä -palkinnon ovat saaneet Kaari Martin (2019) ja Petri Kauppinen (2017).

Tanssia myös Vuoden ilmiö -ehdokkaana

Nordic Dance Helsinki on kaikille avoin tanssiklubisarja, joka luo Suomeen sosiaalisen kansanomaisen tanssin kulttuuria. Nordic Dance -klubeilla opetellaan ja tanssitaan suomalaiseen ja muihin pohjoismaisiin traditioihin pohjautuvia tansseja elävän musiikin tahdissa.

Nordic Dance Helsinki © Mikko Malmivaara

Uutista päivitetty 23.9.2019 klo 15.