Europeade saapuu Turkuun heinäkuussa – lähde mukaan rikkomaan humpan maailmanennätystä!

UUTISET JA TIEDOTTEET
23.5.2017

Euroopan suurin kansanperinnetapahtuma Europeade järjestetään tänä vuonna Turussa 26.–30.7. Tapahtuma tuo Turkuun tuhansia kansantanssin ja -musiikin harrastajia yli 20 Euroopan maasta. Luvassa on esityksiä, workshoppeja ja puhdasta tanssin iloa – yhdessä on tarkoitus rikkoa humpan maailmanennätys!

Europeade 2016, Namur. @ Jens Uwe Igel & Erika Daubitz.

”Suurimmat odotukset täyttyivät jo, kun osallistujaodotus ylittyi reilusti ja saamme järjestää suurimman Europeaden koskaan sen 54-vuotisen historian aikana”, iloitsee koordinaattori Hilu Toivonen-Alastalo.

Tänä vuonna Europeade tarjoaa viisi täyttä päivää esityksiä ulko- ja sisätiloissa ympäri kaupunkia. Tapahtuma isännöi myös avajaisia ja päätösjuhlaa, joissa esiintyvät harrastajat ympäri Eurooppaa. Ohjelmassa on myös kuorokonsertti, kulkue ja useita workshoppeja. Europeade-kylässä voi tutustua aiempien vuosien Europeade-tapahtumakaupunkeihin.

”Tavoitteena on murtaa kansantanssin mielikuvia ja näyttää, kuinka yhteisöllistä se on ja kaiken ikäisille ja kaiken tasoisille harrastajille sopivaa sekä kansainvälistä”, sanoo Toivonen-Alastalo.

Lauantaina 29.7. on tarkoitus rikkoa yhdessä humpan maailmanennätys ja koota jopa 30 000 tanssijaa tanssimaan humppaa samanaikaisesti. Tempaus liittyy Tanssin Tiedotuskeskuksen koordinoimaan Suomi 100 -ohjelman Koko Suomi tanssii -kampanjaan. Humpan askeleita voi opetella jo nyt opetusvideon avulla.

Europeade juhlistaa eurooppalaista kansankulttuuria vahvasti yhteisöllisessä hengessä: tapahtuman ohjelma luodaan yhdessä ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Tänä vuonna tapahtuma juhlii 54. vuotista taivaltaan – ensimmäinen Europeade-tapahtuma järjestettiin jo vuonna 1964 Antwerpenissä.