Fanny Gurevitschille Etelä-Savon taidepalkinto

UUTISET JA TIEDOTTEET
2.12.2021

Etelä-Savon taidetoimikunta palkitsi tanssitaiteilija Fanny Gurevitschin elämäntyöstä taiteilijana, kouluttajana ja organisaattorina. Vuoden 2021 taidepalkinnon suuruus on
10 000 euroa.

Fanny Gurevitsch © Antti Kaustinen

Fanny Gurevitsch © Antti Kaustinen

Tanssitaiteilija Fanny Gurevitschilla (s. 1954) on takanaan pitkä ja aktiivinen ura tanssitaiteen ammattilaisena. Oman taiteellisen työn lisäksi hän on ollut tanssitaiteen primus motor Etelä-Savossa vuosikymmenten ajan. Hän on toiminut Etelä-Savon Tanssiopiston rehtorina, opettanut nykytanssia ja lasten tanssi-ilmaisua sekä luonut useita koreografioita erilaisille näyttämöille.

Fanny Gurevitschilla on ollut keskeinen rooli Etelä-Savon Tanssiopiston kehittämisessä. Tanssiopisto antaa laajan ja yleisen oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta tanssi- ja sirkustaiteessa. Opiston arvoina ovat muun muassa monikulttuurisuus ja kansainvälisyys.

Mikkelissä vuosittain järjestetty 6:s Tila on Gurevitschin synnyttämä taiteidenvälinen ja kansainvälinen nykytaideresidenssi ja -tapahtuma.

Fanny Gurevitsch tunnetaan helposti lähestyttävänä ja kaikkien kanssa toimeentulevana taiteilijayhteisön jäsenenä. Hän on kuin kotonaan eri taiteenalojen välisissä projekteissa. Pitkän uransa aikana Gurevitsch on toiminut aktiivisesti myös monissa taide- ja kulttuurialan luottamustehtävissä.

Etelä-Savon taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.