Fern Orchestra palkittiin Kanadassa

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.8.2022

Tiede- ja taidekollektiivi Fern Orchestran perustaja, valosuunnittelija Vespa Laine sekä äänisuunnittelija Markus Heino on palkittu World Stage Design -näyttelyssä Kanadassa. Työryhmä osallistui näyttelyyn teoksellaan Vox Herbārium – Plant Series IV.

Vespa Laine © Petri Tuohimaa

Fern Orchestra on vuonna 2017 perustettu, monitaiteinen ja -tahoinen työryhmä, joka on tutkinut Plant Series -teoksissaan mm. fotosynteesiä, suljettua biosfääriä ja kasvien aisteja. Orkesterin instrumentteina toimivat kasvit ja mikro-organismit teosten ollessa esitystaidetta, nykytanssia, julkaisuja ja valo- ja äänitaidetta.

Teoksillaan työryhmä haluaa nostaa keskiöön luonnon, valon ja ihmisen suhteen.

Fern Orchestran kasviteossarjan neljäs osa, nyt palkittu Vox Herbārium –Plant Series IV luokittelee kasvitieteellisen puutarhan kasvit äänen ja liikkeen kautta. Miltä kasvit kuulostavat, kun niitä kosketellaan?

Teoksessa kasvien äänet kokoavat maiseman esitykselle, jossa tanssijan kinesteettinen älykkyys yhdistyy kasvien lauluun. Uskaltaudummeko kurkottamaan viidenteen ulottuvuuteen, jota emme vielä ymmärrä?

Professional Alternative Design -kilpailun voittanut Vox Herbārium – Plant Series IV sai ensiesityksensä Turun kasvitieteellisessä puutarhassa syksyllä 2019.