Festivaali yhdistää kotimaisen kansanmusiikin ja italialaisen rituaalitanssin

UUTISET JA TIEDOTTEET
29.3.2016

Tanssiteatteri Tsuumi järjestää huhtikuun lopussa reilun viikon mittaisen Valssaamofestin Kaapelitehtaalla. Festivaali yhdistää eri kulttuurien tanssi- ja musiikkiperinnettä. Vierailemaan saapuu kuopiolaisen Tanssiteatteri Minimin lisäksi muusikkoja Perinnearkku ry:stä, ruotsalainen kansanmusiikkiyhtye Tummel, sekä Sibelius-Akatemian kansanmusiikin opiskelijoita.
Tsuumin oma esitys Natasja – mene jumalan tähden on tanssiteatteria ihmisen peruskysymysten ääreltä. Tanssijoiden lisäksi lavalla nähdään Sibelius-Akatemian kansanmusiikin opiskelijoita.

Tanssiteatteri Minimi esittää Cilla Blackin teoksen Tarantata, joka kertoo ääritilanteisiin ajautuneista naisista ja tarantella-tanssista, joka voi heidät tilanteesta vapauttaa.  Tarantella on keskiajalta juurensa juontava rituaalitanssi Etelä-Italiasta, joka puhdistaa kehon myrkyllisen hämähäkin puremasta.

Festivaali huipentuu Koko Perheen Vappuarkkuun, eli Perinnearkun ja Tsuumin yhteisiin vappukarkeloihin, jossa esiintyy myös klezmer- ja balkanmusiikkia soittava Tummel.

Tsuumin toiminnanjohtaja Salla Korja-Paloniemi kertoo, että festivaalin kokoavana ideana on tanssin ja musiikin synteesi. Sama idea toistuu myös Tsuumin omassa toiminnassa – kaikki tanssijat musisoivat ja muusikot tanssivat.

Valssaamofest 23.4.-30.4.2016

Lisätietoja: http://www.tsuumi.com/