Finnish Dance in Focus -lehti luo katsauksen tanssin puheenaiheisiin

UUTISET JA TIEDOTTEET
23.9.2015

”Yhdistele, kierrätä, sekoita ja jaa” – tällaista reseptiä tarjoaa englanninkielinen Finnish Dance in Focus 2015–2016 -lehti tanssialan kestävälle kehitykselle.

Lehdessä on paljon suomalaiselta ajankohtaiselta tanssin kentältä poimittuja esimerkkejä kollektiivisesta tekemisestä, taiteidenvälisyydestä ja eri genrejen rinnakkaiselosta, yhdistelystä ja kierrättämisestä. Esimerkiksi koreografi Sari Palmgren kertoo kestävän kehityksen periaatteistaan ja niiden soveltamisesta tanssiin.

Yleisö osaksi esitystä vaikka auton takapenkiltä

Yleisön osallistaminen ja immersiivisyys ovat olleet ajankohtaisia ilmiöitä Suomessakin. Katsojia kannustetaan nousemaan tuoleiltaan ja kokemaan esityksiä entistä omakohtaisemmin ja kehollisemmin: Valtteri Raekallion Edustaja-teoksessa yleisöryhmät vaeltelevat esityksessä mukana ja Alpo Aaltokosken teoksessa katsojatkin valssaavat.

Oma lukunsa suomalaisessa immersiivisyyden soveltamisessa on Pyhäjärven Täydenkuun tansseilla ensi-iltansa saanut P*lluralli, jossa katsojat seuraavat esitystä autojen takapenkeillä istuen – tai kuten paikalliset teinit, päristäen tanssijoiden perässä mopoillaan.

Henkilökohtaisten, taiteellisten ja maantieteellisten rajojen yli

Tanssi on tulevaisuuden ilmaisumuoto, sillä tanssi on monta: Taneli Törmä, yksi Focuksessa kansainväliselle tanssikentälle esitellyistä ”uusista kasvoista” kuvailee tanssia urheilusuorituksena, taianomaisena elämyksenä, liikkeen tutkimisena tai kommunikaatiovälineenä. ”Kun on näistä mahdollisuuksista tietoinen, voi saada ihmeitä aikaan”, hän pohtii.

Finnish Dance in Focus –lehti kertoo myös Johanna Nuutisen, Ima Iduozeen ja Maija Mustosen ajatuksista, Carl Knifin hyvin henkilökohtaisen RED-teoksen taustoista, suomalaisten breakdance-ammattilaisten kansainvälisille markkinoille suunnatusta opetusportaalista tai siitä, miksi Jyrki Karttunen haluaa tehdä tanssiteoksia lapsille.

Englanninkielinen Finnish Dance in Focus ilmestyy kerran vuodessa. Lehteä julkaisee Tanssin Tiedotuskeskus.

Katso Finnish Dance in Focus 2015–2016 –sisällysluettelo.

Lehti on saatavilla seuraavissa paikoissa:

LéSPACE, Kuortaneenkatu 8 www.lespace.fi

  • LéSPACE, Kuortaneenkatu 8 www.lespace.fi
  • Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kaapelitehdas www.zodiak.fi
  • Koko Teatteri, Hämeentie 3 www.kokoteatteri.fi
  • Kiasma, Mannerheiminaukio 2 www.kiasma.fi
  • Kahvila Suvanto, Suvannontie 18 kahvilasuvanto.wordpress.com
  • Cafe Kokko, Kalevankatu 31 www.cafekokko.com
  • Café Engel, Aleksanterinkatu 26 cafeengel.fi

sekä Tanssin Tiedotuskeskus, Kaapelitehdas C-rappu, 2. krs.

Lue lehti verkossa issuu.com