Finnish Dance in Focus -lehti täyttää 20 vuotta

UUTISET JA TIEDOTTEET
11.9.2018

Englanninkielisen lehden juuri ilmestyneen numeron teema on "Samaan aikaan toisaalla". Lehdessä pohditaan, millaista on tehdä taidetta kaukana metropolien pöhinästä.

Metropolien kiivastahtinen elämänmuoto vetää puoleensa taiteilijoita magneetin lailla. Focus-lehdessä pohditaan, mitä tapahtuu syrjässä keskuksista, millaista on taiteen tekeminen ”toisaalla”, kaukana taidekuplasta – jopa napapiirin pohjoispuolella.

Haastattelemamme taiteilijat, Pirjo Yli-Maunula, Tomi Paasonen ja Auri Ahola, kertovat siitä, miten tärkeää on saada yhteys paikalliseen yhteisöön. Se ei kuitenkaan tarkoita, että taidetta tehtäisiin vain paikallisesti. Globalisoituneessa maailmassa yhteydet muuhun maailmaan toimivat kaukaisistakin kolkista, uudet ajatukset ja vaikutteet liikkuvat nopeasti – ja taide jota periferiassa tuotetaan, voi kiinnostaa yhtä lailla Berliinissä tai Genevessä.

Taiteen yhteys ympäröivään maailmaan ja sen tarve kommunikoida ympärillä olevien ihmisten kanssa korostuu entisestään syrjemmällä, kun työtä ei alistetakaan ensisijaisesti vertaisten katseelle, taiteilijapiireille, vaan merkitystä haetaan paikallisesta kontekstista.

Maria Säkö pohtii Focuksessa katsojan paikkaa rajallisuuden ja rajattomuuden välissä Sari Palmgrenin ja Valtteri Raekallion uusissa teoksissa.

”Koreografi polttopisteessä” on Elina Pirinen, jonka uusi teos Brume de Mer sai ensi-iltansa Tukholmassa elokuun lopussa. Elina Piristä haastatteli Raisa Rauhamaa.

Valokeilassa tällä kertaa neljän taiteilijan henkilökuvat: Samira Elagoz, Maria Nurmela, Anna-Maria Väisänen ja Maija Nurmio. Lisäksi runsaasti uutisia tanssialalta!

Focus-lehteä julkaisee Tanssin tiedotuskeskus englanniksi. Lehti julkaistaan kerran vuodessa ja se on ensisijaisesti suunnattu kansainvälisille lukijoille. Lehden juttuja julkaistaan myös suomeksi Tiedotuskeskuksen uutisissa syksyn aikana.

Lehti on ilmainen ja sen voi noutaa Tanssin tiedotuskeskuksesta Kaapelitehtaalta tai lukea verkossa pdf-muodossa tai issuu.comissa.

Haluaisitko lehteä jakeluun tai selailukappaleen tiloihisi, toimipisteeseesi, teatteriin, kahvilaan? Ole yhteydessä meihin.