Freundlichin ja Raekallion tanssielokuvalle tuotantotukea

UUTISET JA TIEDOTTEET
30.4.2015

Tanssielokuvafestivaali Loikka, Suomen elokuvasäätiö ja Yleisradio myöntävät tänä vuonna ensimmäistä kertaa tuotantotukea, joka on kohdistettu tanssielokuvalle.

Tuotantotuen saajaksi valittiin elokuva Cold Storage, jossa pilkkimies kaivaa esiin kivikautisen jäämiehen. Sen tuottaa Lumikinos Production Oy, ohjaa Thomas Freundlich ja koreografiasta vastaa Valtteri Raekallio. SES, Loikka ja Yle rahoittavat elokuvaa yhteensä 40 000 eurolla.

Noin viisiminuuttisen draamallisen tanssielokuvan tuottamiseksi saapui 41 hakemusta. Cold Storage erottui yllätyksellisellä ja omaperäisellä tarinalla sekä huumorilla, vaikka taustalla on vakava aihe, syrjäytyminen.

Rahoituksen pyrkimys on tarjota mahdollisuus ilmaisun kehittämiseen ja tuottaa sellaista sisältöä, joka herättää kiinnostusta perinteistä tanssielokuvayleisöä laajemmin.

Elokuvan kotimainen ensiesitys on Loikka 2016 tanssielokuvafestivaalilla. Myöhemmin elokuva esitetään Yle Teemalla. Loikka tanssielokuvafestivaalin kansainvälisen verkoston myötä elokuva saa myös kansainvälistä levitystä.

Lue lisää www.loikka.fi