Gita Kadambi Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
23.5.2017

Gita Kadambi on nimitetty Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaksi. Kadambi aloittaa tehtävässään tammikuussa 2018. Hän on toiminut Helsingin kaupunginorkesterin intendenttinä vuodesta 2013.


Kita Kadampi. @ Suomen kansallisooppera ja -baletti / Heikki Tuuli.

”Olen erittäin motivoitunut ja innoissani tästä ainutlaatuisesta tehtävästä. Tuntuu erittäin hienolta saada palata takaisin taloon, joka on Päivi Kärkkäisen aikana kehittynyt entisestään korkealuokkaisemmaksi ja yhteiskunnallisesti merkittäväksi taidelaitokseksi”, sanoo tuleva pääjohtaja Gita Kadambi.

Kansallisoopperan ja -baletin säätiön hallitus päätti nimityksestä torstaina 18.5.2017. Valinnassa kuultiin myös Oopperan ja Baletin henkilöstöryhmiä, jotka puolsivat valintaa yksimielisesti.

”Gita Kadambilla on vahva ymmärrys musiikista sekä oopperan ja baletin tuotannosta ja hyvä kokemus luovien ihmisten ja organisaatioiden johtamisesta. Hän tuntee koti- ja ulkomaisen klassisen musiikin kentän erittäin hyvin ja hänellä on laajat verkostot. Gita Kadambi on tavoitteellinen ja näkemyksellinen vastuunkantaja ja avoin ja kuunteleva johtaja”, säätiön hallituksen puheenjohtaja Leena Niemistö perustelee.

Ennen Helsingin kaupunginorkesteria Kadambi on työskennellyt HR-partnerina ja henkilöstöpäällikkönä Yleisradiossa, Radion sinfoniaorkesterin apulaisintendenttinä sekä mm. tuotantotehtävissä Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hän on suorittanut johtamisen Executive MBA -tutkinnon Aalto-yliopistossa, musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa sekä Master of Music Performance -tutkinnon London College of Musicissa.

Pääjohtaja vastaa koko organisaation johtamisesta, oopperan ja baletin taiteelliset johtajat toimivat hänen alaisuudessaan. Nykyinen pääjohtaja Päivi Kärkkäinen jää eläkkeelle keväällä 2018. Kansallisoopperan ja -baletin uuden baletin taiteellisen johtajan valintaprosessi on myös käynnissä, kun Kenneth Greven kausi päättyy kesällä 2018.