Glims & Gloms mukana Kaiku-kortti kokeilussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
1.4.2015

Espoossa otetaan käyttöön Kulttuuria kaikille –palvelun ensimmäinen Kaiku-kortti kokeilu huhtikuun alussa. Se on tarkoitettu taloudellisesti huonossa tilanteessa oleville ja sitä saavat hyödyntää espoolaisten sosiaalialan yhteisöjen asiakkaat.

Kaiku-kortti käy vain Espoossa. Tanssiteatteri Glims & Glomsiin palvelu vaikuttaa vasta syksyllä, jolloin teatterilla on esityksiä Espoossa.

”Yritämme aktivoida ihmisiä muun muassa tarjoamalla teoskeskusteluja ja tutustumistapaamisia ennen esityksiä. Se on tietynlaista kulttuurikasvatusta samalla”, Glims & Glomsin vastaava tuottaja Riitta Aittokallio kertoo.

Kaiku-kortilla saa ilmaisen lipun Glims & Glomsin esityksiin. Tanssiteatteri pyrkii järjestämään aina vähintään 10 % paikoista Kaiku-korttilaisille, jotka varaavat lipun esitykseen tavalliseen tapaan.

Hankejohtaja Aura Linnapuomin mukaan hanke lisää kulttuuritoimijoiden tunnettuutta ja kyse on enemmänkin kävijäpohjan kasvattamisesta. Kulttuuritoimijat eivät saa Espoon pilottivaiheesta taloudellista korvausta.

Kaikukortti-kokeilua koordinoi valtakunnallinen Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n ylläpitämä Kulttuuria kaikille -palvelu. Tänä vuonna hanke toteutetaan vain Espoossa, mutta tarkoituksena on laajentaa sitä koko Suomeen. Opetus –ja kulttuuriministeriö rahoittaa hanketta.

Riitta Aittokallion mukaan hankkeen laajeneminen muualle Suomeen vaatii yhteistyötä ja kiinnostusta monilta toimijoilta.

”Kortin suosioon vaikuttaa myös se jos mukaan saadaan paljon kulttuuritoimijoita”, Aittokallio sanoo.

Hankkeessa on Glims & Glomsin lisäksi mukana muun muassa Gallen-Kallelan museo, Unga Teatern, PianoEspoo-festivaali sekä Espoon kaupunginteatteri.

Lisätietoja:
Aura Linnapuomi, Kulttuuripassin pilotointihankkeen ja Kulttuuripassin jatkohankkeen hankejohtaja
Kulttuuria kaikille -palvelu, aura.linnapuomi(at)cultureforall.fi, puh. 040 931 0576

www.kulttuuriakaikille.fi/kaikukortti
www.facebook.com/kaikukortti