Goethe-institut avasi kansainvälisen alustan digitaalisille kulttuuritapahtumille

UUTISET JA TIEDOTTEET
19.5.2020

Kulttuuria sosiaalisesta etäisyydestä huolimatta? Goethe-Institutin Kulturama.digital -foorumi lisää kulttuurialan ammattilaisten ja heidän digitaalisten tapahtumiensa näkyvyyttä ja tavoitettavuutta yli maiden rajojen.

Kaikkien alojen taiteilijat voivat nyt tuoda tapahtumansa kansainvälisen yleisön saataville Kulturama.digital -foorumilla. Alustan lahjoitustoiminnon ansiosta katselijoiden on myös mahdollista antaa taloudellista tukea taiteilijoille.

Goethe-Institutin pääsihteeri Johannes Ebert sanoi alustan avautuessa: ”Taiteilijat ja kulttuurilaitokset ympäri maailmaa ovat eksistentiaalisten haasteiden edessä: peruttuja konsertteja, suljettuja museoita ja suuria ansionmenetyksiä. Mainio tapa tuoda kulttuuria ihmisille nyt sosiaalisen eristyneisyyden aikana on käyttää digitekniikkaa.

Haluamme osoittaa solidaarisuutta ja tarjota globaalin alustan, joka paitsi yhdistää taiteilijoiden luomia tapahtumia eri puolilta maailmaa, antaa niille myös kansainvälistä näkyvyyttä.

Sivustolla tulee olemaan yksinomaan käyttäjien itsensä luomaa sisältöä, jonka he itse lataavat alustalle. Niin kokeelliset kuin klassisetkin kulttuurin muodot ovat sinne yhtä lailla tervetulleita. Odotan innolla monipuolista ja innovatiivista kulttuuria koko maailmasta; se myös tarvitsee taloudellista tukeamme.”

Olipa kyse olohuonekonsertista Tokiossa, virtuaalisesta näyttelykiertueesta New Yorkissa tai live-streaminä lähetettävästä lukutilaisuudesta Nairobissa, tarjolla on laaja valikoima digitaalista kulttuuritarjontaa, jota taiteilijat ja kulttuurilaitokset voivat nyt ladata ilmaiseksi Kulturama.digitaliin.

Tarjonta on jäsennelty englanninkielisellä alustalla selkeästi aiheittain, alueittain ja ajankohdan mukaan, jotta jokainen löytää nopeasti haluamansa kulttuuritapahtuman kulttuurilaitosten ollessa suljettuina. Tapahtumajärjestäjillä on myös mahdollisuus liittää lahjoituspainike tapahtumansa alle. Tällä tavalla katsojat voivat antaa taloudellisen panoksen elävälle kulttuurille.

Goethe-Institutin Marjukka Mäkelä toivoo, että myös suomalaiset tapahtumien järjestäjät ottaisivat palvelun omakseen.

Goethe-Institut on Saksan liittotasavallan kulttuuri-instituutti, joka toimii maailmanlaajuisesti. 157 instituuttia 98 maassa edistää saksan kielen tuntemusta ulkomailla, kansainvälistä kulttuuriyhteistyötä ja välittää ajankohtaista kuvaa Saksasta.