Hämeenlinnassa Tehdas Tanssii!

UUTISET JA TIEDOTTEET
21.6.2017

Neljättä kertaa järjestettävä Tehdas Tanssii -festivaali täyttää Hämeenlinnan Verkatehtaan vierailuesityksillä, mestarikurssilla ja kaikille avoimella, maksuttomalla ohjelmalla 4.–9.8.2017.

@ Mikaela Holmberg

Festivaaleilla nähdään kolme vierailuesitysten tilaa. Ensimmäinen ilta on omistettu hämäläiselle tanssitaiteelle. Luvassa on Hanna Brotheruksen teos Käyntikortti neljälle hämeenlinnalaiselle tanssijalle ja tanssinopettajalle sekä Virpi Juntin teos Ambedo riihimäkeläisille tanssijoille Sini Mäenpäälle ja Riku Koskiselle.

Toisessa illassa pureudutaan rakkauden iloihin ja suruihin. Samassa illassa nähdään kaksi duettoa, Tanssiteatteri Tsuumin Vintti (kor. Matti Paloniemi) sekä Arja Tiili Dance Companyn Break the Fight – In Love!. Vintti käsittelee parisuhdetta nykytanssin, tanssiteatterin ja nykykansantanssin liikekielellä. Break the Fight – In Love! yhdistelee puolestaan nykytanssia ja breikkiä – duetto on osa koulukiusaamista vastaan breikkaavaa hanketta.

Kolmannessa illassa pääosassa ovat lavatekniikan henkilöt, kun näyttämöllä nähdään Gruppen Fyran Pitkät Piuhat – tanssiteos roudareista, piuhoista, kaapeleista, toimimattomista vempeleistä ja toivosta. Samassa illassa mestarikurssilaiset esittävät Riku Lehtopolun koreografian Sibeliuksen musiikkiin.

Mestarikurssilla ja tiiviskursseilla opettamassa myös Valtteri Raekallio (nykytanssi), Päivi Salomaa (Luigi-tekniikka) ja Hanna Kanerva (pilates).

Luvassa on myös Torijamit, joissa päästään paitsi tanssimaan, myös kuullaan tanssista ja tanssin harrastamisesta, sekä Koko Suomi tanssii -tanssinopetusta.