Helmikuu on kokeellisten klubien aikaa

UUTISET JA TIEDOTTEET
12.1.2016

Tanssitaiteilijat pistävät helmikuussa suomalaisen klubikulttuurin uusiksi niin Helsingissä kuin Kuopiossakin.

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetään 12. helmikuuta Briteissä vaikuttavan Brian Lobelin luoma Cruising for Art -klubi, jossa suomalaiset tanssitaiteilijat – muun muassa Kaari Martin, Jussi Sirviö, Sonya Lindfors sekä Jussi Väänänen ja Katja Koukkula – ja eurooppalaiset live art -taiteilijat kruisailevat klubiyleisön joukossa ja tekevät henkilökohtaisia tanssiesityksiä dj-taiteilijakollektiivi La Perseen pitäessä huolta musiikista.

”Kyseessä on one to one -esitystraditio, jota Suomessa tehdään aika vähän, mutta joka muualla on esimerkiksi Iso-Britanniassa paljon yleisempää. Klubimuotoisena tapahtumana tämä on Suomessa ensimmäinen kerta”, klubin suunnittelusta vastaava Johanna Tuukkanen kertoo.

Tanssin talo järjestää klubin yhteistyössä Zodiakin kanssa Pannuhallin lämpiössä.

Kuopion Tahkolla on puolestaan tarjolla ”Tahkon historian kurittomin after ski”, kun historian ensimmäinen Talvi ANTI -festivaali tuo hiihtokeskukseen tanssija-dj-duo Antti Lahden ja Sami Henrik Haapalan sekä mediataiteilija Paula Lehtosen Rave fo MAD (ANTI after ski remix) -esityksen. Rave for MAD törmäyttää kokeellisen tanssitaiteen ja underground-klubikulttuurin.

”Tanssimisen ja klubien historia räjäytetään palasiksi ja sekoitetaan mielivaltaisesti. Kasasta nousee Tahkon historian kurittomin after ski”, tapahtuman tiedotteessa luvataan.

Rave for MAD järjestetään Tahkolla 26. helmikuuta.

www.antifestival.com
www.tanssintalo.fi
www.zodiak.fi