Helsingin Flamencofestivaalilla oma biennaali myös lapsille

UUTISET JA TIEDOTTEET
12.1.2016

18. kertaa järjestettävän Helsingin Flamencofestivaali tarjoaa runsaasti ohjelmaa myös nuoremmalle polvelle. Lasten ja nuorten flamencobiennaalissa Vuotalossa nuoret pääsevät itse esiintymään.

Festivaalia järjestävän Helsingin Flamencoyhdistyksen puheenjohtajan Marianna Stråhlmannin mukaan flamenco ei ole tanssilaji, jonka lapset ja nuoret löytäisivät helposti itse, kuten esimerkiksi katutanssit, vaan yleensä tie flamencoon vie vanhempien kautta. Siksi on tärkeää, että lajin maailmaa avataan lapsille ja nuorille.

”Lasten ja nuorten biennaali järjestetään joka toinen vuosi, nyt seitsemännen kerran. Lapsia on ollut viime vuosina kivasti mukana”, Stråhlmann kertoo.

Tänä vuonna myös festivaalin kotimaisesta illasta vastaavan Compañía Kaari & Roni Martinin teos KILL Carmen esitetään koululaisnäytöksenä.

Festivaalin pääesiintyjänä nähdään madridilainen Alfonso Losa, joka on tunnustettu useaan otteeseen yhtenä sukupolvensa lahjakkuuksista. Losan lisäksi Tendencias – Flamenco a Tres -teoksessa tanssivat muun muassa Ballet Nacional de Españan ensitanssijana toiminut Jesús Carmonan sekä Antonio Canalesin ja Eva la Yerbabuenan ryhmissä tanssinut David Paniagua. Muusikoinaan ryhmällä ovat kitaristi Diego Fernández sekä laulajat José Manuel Doya Fernandez ja Fabiola Pérez “La Fabi”.

Festivaalin käynnistää Kansallisteatterin Lavaklubin jo perinteeksi muodostunut avajaistapahtuma, jossa niin harrastajat kuin ammattilaiset saavat mahdollisuuden esiintyä avoimella lavalla.

Helsingin Flamencofestivaali järjestetään 6.–13. helmikuuta.

http://festivaali.flamenco.fi/