Helsinki jakoi taiteen ja kulttuurin toimijoille kolme miljoonaa erityisavustusta koronasta toipumiseen

UUTISET JA TIEDOTTEET
25.11.2020

Kertaluonteisella erityisavustuksella turvataan taiteen ja kulttuurin kentän jatkuvuutta poikkeusoloissa ja elävöitetään kaupunkia. Avustusta saaneiden joukossa on kymmenkunta tanssitoimijaa.

Erityisavustusta on varattu yhteensä kolme miljoonaa euroa tälle ja ensi vuodelle. Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto jakoi nyt summan 102 kulttuuritoimijan kesken.

Avustusta myönnettiin noin kymmenelle tanssitoimijalle – esimerkiksi Hanna Brotherus Companylle, Kinesteetikot ry:lle, Taideosuuskunta Apinatarhalle, Tanssiteatteri Tsuumille, Compañía Kaari & Roni Martinille sekä Tanssiteatteri Hurjaruuthille. Tanssitoimijoiden saamat harkinnanvaraiset avustukset vaihtelevat suuruudeltaan 10 000 eurosta 100 000 euroon.

Avustushakemusten arviointikriteereissä painotettiin erityisesti sitä, että rahoituksella toteutettava toiminta olisi laajasti vaikuttavaa, merkityksellistä ja kehittyvää. Oli myös toivottavaa, että toiminta lisäisi kaupungin elinvoimaisuutta, sykettä ja vetovoimaisuutta sekä monipuolistaisi kaupungin kulttuuripalveluiden omaa palvelutarjontaa.

Kulttuurijohtaja Mari Männistön mukaan erityisavustuksilla pyritään turvaamaan akuuttia taiteen ja kulttuurin tarjonnan ja työn jatkuvuutta. Hän muistuttaa, että 36 prosenttia taiteen ja kulttuurin työpaikoista on Helsingissä.

”Poikkeusoloissakin tarvitsemme taidetta ja kulttuuria niin kaupunkilaisina kuin ammattilaisina. Alojen tilanne on vakava ja huoli syvenee tautitilanteen pahentuessa – yhteistyötä alojen tukemiseksi täytyy jatkaa”, Männistö toteaa.