Helwa – Itämaisen tanssin festivaali Helsingissä kesäkuussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
17.5.2018

Helsinki Oriental Dance Festival järjestetään Aleksanterin teatterissa 7.-10.6.2018. Iltaesityksissä on lukuisia kansainvälisiä esiintyjiä, ja kurssivalikoima on monipuolinen.

Helwa on arabiaa, ja tarkoittaa hyvää, makeaa ja kaikkea ihanaa.

Festivaali tuo tätä tanssin keinoin. Kaivellaan esiin monien arabimaiden tanssien juuria kylien kansantansseista kaupunkien huumaan, sekä niiden pohjalta kehittyneitä tyylejä ryyditettynä kansainvälisillä vaikutteilla. Festivaalin teema on JUURET JA SIIVET.

Perjantain ja lauantain kansainvälisissä esityksissä pääsee esiin itämaisen tanssin monimuotoisuus. Torstaina Aminan ja Saija Teirikankaan uutta luova teos ylittää kansantanssin ja musiikin raja-aitoja mikrointervallien siivin.

Aleksanterin teatterin tanssisaleissa on kursseja harrastajille ja ammattilaisille. Myös tutustumiskursseja, joille ei ennakkovaatimuksia itämaisesta tanssista. Esimerkiksi San Francisco Ballet’n solistitanssijan Horacio Cifuentesin tekniikkakurssi sopii erityisesti balettitanssijoille.

Festivaalin ohjelmassa on myös pääsymaksuttomia tapahtumia.

Esitykset

Torstai 7.6.  PUHU MINULLE MUSTARASTAS  klo 19
Mustarastaan laulu, norjalainen ja suomalainen folklore, itämaiset mikrointervallit synnyttävät pohjavireen, jossa tanssin ja musiikin, äänen ja liikkeen vuoropuhelu on mahdollista.
Koreografia, tanssi ja laulu Amina
Sävellys, musiikki ja laulu Saija Teirikangas

Perjantai 8.6. HELWA EL DUNYA  klo 20
Värikäs runsaudensarvi kansantansseja Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta, sekä eri tyylien itämaisen tanssin helmiä. Tähtinä mm. Hosseny el Masry (Egypti/Suomi),  Yasmina of Cairo (UK/Egypti), Sabriye Tekbilek (Ruotsi/Turkki/USA), Pille Roosi (Viro), Inka Vilén, Saara Soikkeli, Tuija Rinne.

Lauantai 9.6. HELWA HALAWA  klo 20
Egyptiläisen musiikin rakastettuja klassikoita sekä yllättäviä musiikkivalintoja taidolla ja intohimolla tulkittuna.
Esiintyjät: Beata ja Horacio Cifuentes (Saksa/Kolumbia), Johara (Australia), Päivi Mielikäinen (Suomi/Australia), Amanda NousiainenAmina, Anu Toivonen, Laura Zaray, Peppina Lindfors, Saara Lehto, Mikaela Jokinen + Etnica, Jaana Åhl + Shamsina, Duo Zendegi (Suvi Tuominen ja Marouf Majidi), El Hosseny Dance, Miracles, Nemoria Parvi, Oriental Hype, Tantsutrupp Zahira (Estonia).

 

Lähde: Aleksanterin teatterin tiedote 17.5.2018