Humppaa ja katutanssia kuninkaallisille

UUTISET JA TIEDOTTEET
24.5.2017

Pohjoismaiden valtionpäämiehet saavat nähdä, miten koko Suomi tanssii itsenäisyyden 100-vuotissyntymäpäivien innostamana.


Lue lisää

Pohjoismaisten valtionpäämiesten vierailusta

Koko Suomi tanssii -kampanjasta

Seuraa vierailua

#suomi100
#suomitanssii
#finland100
#yhdessä

Tanskan kuningatar Margareeta II, Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia, Norjan kuningas Harald V ja kuningatar Sonja sekä Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannesson ja puolisonsa Eliza Jean Reid saapuvat torstaina 1. kesäkuuta 2017 Helsinkiin juhlimaan Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä.

Norjan kuningas Harald V ja kuningatar Sonja saapuvat Helsinkiin 1.6.2017. Kuva Norjan kuningas Haraldin viime vierailulta Helsingissä syyskuussa 2016. Kuva: TPK

Kuninkaalliset ja presidenttiparit seuraavat kaupungintalon parvekkeelta, kun Kauppatorilla tanssitaan Koko Suomi tanssii -paritanssikoreografiaa ja -katutanssia. Tervetuloa torille vilkuttamaan kuninkaallisille, kannustamaan ja osallistumaan tähän historialliseen tanssihetkeen torstaina 1.6.!

Vieraat siirtyvät tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion kanssa Presidentinlinnasta kaupungintalolle sään salliessa kävellen noin klo 11.20 ja tervehtivät yleisöä matkalla.

Yleisön toivotaan saapuvan klo 10 mennessä paikalle. Alueelle suositellaan saapumista Esplanadeja pitkin. Katso kartta.

Yle näyttää osan vierailun ohjelmasta suorana televisiossa ja Yle Areenassa.

Koko Suomi tanssii 2017 on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa.