Ice Hot avaa kaksi pohjoismaista huippuesitystä yleisölle Tanssin talossa

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.12.2021

Helsingissä, upouudessa Tanssin talossa järjestetään helmikuussa kansainvälisille ammattilaisyleisöille suunnattu tanssikatselmus Ice Hot Nordic Dance Platform. Kaksi Ice Hotin ohjelmistoon kuuluvaa pohjoismaista tanssi-iltaa (10. ja 11. helmikuuta) on avoimia kaikille, hanki liput nyt!

Tanssin talon isossa Erkko-salissa järjestettävät kaksi esitystä, tanskalaisen Mette Ingvartsenin Moving in Concert sekä islantilaisen Marble Crowdin Øland, ovat avoimia kaikille.

Ice Hot -katselmuksen (9. – 13.2.2022) tarkoituksena on esitellä pohjoismaista tanssia eri puolilta maailmaa Helsinkiin tuleville teatterien ja festivaalien edustajille. Esitykset järjestetään siis suurelta osin vain ammattilaisyleisöille, jotka suunnittelevat ohjelmistojaan.

Mette Ingvartsen: Moving in Concert © Marc Domage

Mette Ingvartsen: Moving in Concert © Marc Domage

Mette Ingvartsen (DK): Moving In Concert
TO 10.2.2022 klo 20.00–21.00
Tanssin talo, Erkko-sali
OSTA LIPUT ›

Moving In Concert haltioituu tanssista ja tutkii, mitä merkityksiä kollektiivinen liikkeen hurmos saa pandemian ja sen aiheuttaman sosiaalisen eristäytymisen jälkilöylyissä. Tanssin räjähtävää juhlaa, lausuttua, rytmistä runoutta vai fyysistä liikkeen vimmaa – alati muotoaan muuttava, intensiivinen esitys villitsee kysymään: Voiko tanssi ottaa vallan ja antaa kollektiiviselle keholle kokonaan uuden muodon? Olemmeko valmiit jälleen hurmioitumaan elämästä?

Tanskalaiskoreografi Mette Ingvartsen yhdistelee näyttämöllä tanssia, kuvataiteita ja teknologiaa sekä puhetta ja teoriaa. Hän on tutkinut aiemmissa teoksissaan laajasti mm. ympäristökysymyksiä (The Artificial Nature Project) sekä seksuaalisuutta (The Red Pieces).

Marble Crowd: Øland© Owen Fiene, Kara Hergils Valdimarsdóttir

Marble Crowd: Øland© Owen Fiene, Kara Hergils Valdimarsdóttir

Marble Crowd (IS): ØLAND
PE 11.2.2022 klo 20.00–22.00 
Tanssin talo, Erkko-sali
OSTA LIPUT ›

Viisi merenkulkijaa ajautuu Ølandin rannikolle – saarelle, joka sijoittuu johonkin todellisuuden ja fiktion rajamaille. Heidän yrityksensä luoda maailma muistista uudelleen kompastuu menneen ja nykyhetken väliin, avaten tulevaisuuden näkymiä kimmeltävissä rappion jälkimainingeissa.

Marble Crowd on reykjavikilainen, vapaamuotoinen taiteilijaryhmä. Tanz Magazine nimesi kollektiivin ensimmäisen teoksen, Moving mountains in three essays (2017) vuoden eurooppalaiseksi tuotannoksi, ja Marble Crowdin Øland (2020) palkittiin moninkertaisesti Icelandic Performing Arts Awardsissa.

Ice Hotissa myös kaikille avoimia seminaareja ja puheohjelmaa

Ice Hot Nordic Dance on yhteistyöverkosto, joka kehittää pohjoismaisen tanssin näkyvyyttä ja tunnettuutta maailmalla. Joka toinen vuosi järjestettävä tanssikatselmus sijoittuu vuoron perään eri Pohjoismaihin. Tanssin tiedotuskeskus on yksi Ice Hot -verkoston viidestä pohjoismaisesta partnerista ja vastaa tapahtuman järjestämisestä Helsingissä 2022.

Kahden avoimen esitysillan lisäksi Ice Hot Nordic Dance Helsinki järjestää helmikuussa seminaareja ja puheohjelmaa, joihin kaikki ovat tervetulleita. Ohjelma tarkentuu tammikuussa.