ICE HOT Copenhagen nykytanssin katselmukseen eniten suomalaishakijoita

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.2.2016

ICE HOT Copenhagen -katselmukseen haettiin jopa 82 suomalaisella teoksella. Pohjoismaisia hakemuksia saapui yhteensä 248: näistä 57 Ruotsista, 55 Tanskasta, 39 Norjasta ja 15 Islannista.

Kiinnostus ICE HOT -katselmuksia kohtaan on lisääntynyt joka kerta. ICE HOT -katselmuksia on järjestetty kahden vuoden välein vuodesta 2010 eri Pohjoismaisissa pääkaupungeissa, tällä kertaa Kööpenhaminassa. Edellisen kerran ICE HOT järjestettiin Oslossa vuonna 2014. Osloon haettiin 220 teoksella (60 suomalaisella teoksella), ja vuoden 2012 ICE HOT Helsinkiin vastaanotettiin 192 hakemusta.

Tänä vuonna katselmukseen oli mahdollista hakea myös site specific tai osallistavilla teoksilla. Lisäksi tanssija tai ryhmä saattoi ehdottaa ohjelmistoon sekä aikuisille että lapsille ja nuorille suunnattua esitystä.

Ohjelmiston valitsee jury ja se julkistetaan elo-syyskuun vaihteessa Tanzmesse-tapahtumassa Düsseldorfissa. ICE HOT Copenhagen järjestetään 30.11. – 4.12. Se on yksi maailman merkittävimmistä tanssin alan katselmuksista, joka esittelee pohjoismaisen nykytanssin kirjoa sadoille tanssin alan esitystahoille ympäri maailmaa.