Ice Hot Helsinki 2022 -nykytanssikatselmus siirtyy helmikuulta kesäkuulle

UUTISET JA TIEDOTTEET
19.1.2022

Ice Hot Nordic Dance Helsinki -nykytanssikatselmus siirretään kesäkuulle. Se oli tarkoitus järjestää 9.–13. helmikuuta Helsingissä, uudessa Tanssin talossa ja muissa esitystiloissa, mutta koronatilanne ja yleisötapahtumarajoitukset estävät sen toteutumisen suunnitellusti.

Ice Hot illustration

Pohjoismaista tanssitaidetta esittelevään katselmukseen on rekisteröitynyt yli 250 kansainvälistä tanssialan ammattilaista, festivaalien ja teatterien esitysvalinnoista vastaavia henkilöitä, joille tapahtuma on erityisesti suunnattu.

Tanssin tiedotuskeskus, joka on katselmuksen pääjärjestäjä, uskoo että elävän tapahtuman järjestäminen mahdollisimman pian on tärkeää koko alan toipumiselle.

Ice Hot Helsinki 2022 -katselmuksen uudet päivämäärät ovat 29.6.–3.7.

Katselmuksen taiteellinen ohjelma pyritään pitämään ennallaan, mahdollisimman pienin muutoksin. Viime kevään avoimessa haussa Ice Hotiin valittiin 38 taiteilijaa tai ryhmää kaikista Pohjoismaista. Ohjelmassa on myös keskusteluja ja seminaareja sekä verkostoitumistilaisuuksia, joista osa on avoimia kaikille alan toimijoille. Osa ohjelmasta on suunniteltu toteutettavaksi hybriditilaisuuksina, joita voi seurata myös etänä.

Ice Hot Nordic Dance Platformia on järjestetty joka toinen vuosi eri Pohjoismaissa. Sen tuottaa pohjoismaisista alan toimijoista koostuva yhteistyöverkosto, jossa ovat mukana Tanssin tiedotuskeskuksen lisäksi Dansens Hus Stockholm, Dansens Hus Oslo, Dansehallerne Kööpenhaminasta sekä Ice Hot Reykjavik -yhteisö.