Ice Hot Helsinki 2022 oli menestys

UUTISET JA TIEDOTTEET
16.8.2022

Tanssin tiedotuskeskuksen kesä-heinäkuun vaihteessa järjestämä pohjoismaisen nykytanssin katselmus onnistui kokoamaan Helsinkiin 450 tanssialalla työskentelevää taiteilijaa, asiantuntijaa ja teatteri- ja festivaalijohtajaa.

© Jeremy Bengts

Riemua ja jälleennäkemisen iloa oli ilmassa, kun koronarajoitusten helpotettua kansainvälinen tanssiyhteisö pääsi vihdoin kohtaamaan Helsingissä. Pohjoismaisen tanssin katselmus Ice Hot järjestettiin kuudennen kerran, nyt poikkeuksellisesti kesäkuumalla, 29.6.–3.7.

I think Ice Hot has become the best Dance Platform in the world. Not only could I meet many Nordic artists, I especially felt the dynamics of the ecosystem and the strength of the system in Finland and in this area. – sähköpostipalaute kansainväliseltä vieraalta

Satoja vieraita kaikkialta maailmasta

Ice Hotissa esiintyi kahdeksalla eri näyttämöllä:

  • 38 pohjoismaista ryhmää ja koreografia
  • 21 teosta
  • 17 More More More -pitchaajaa

Tämä toi kaupunkiin 172 taiteilijaa ja ryhmänjäsentä kaikista Pohjoismaista, Suomi mukaan lukien.

Tapahtuma keräsi Helsinkiin 289 vierasta, joista valtaosa oli festivaalien ja teatterien esitysvalinnoista vastaavia presenttereitä:

  • 105 vierasta Euroopasta
  • 37 Euroopan ulkopuolelta
  • 147 Pohjoismaista, Suomi mukaan lukien

Kaiken kaikkiaan lähes 450 tanssialan ammattilaista Japanista Etelä-Afrikkaan ja Kanadaan kokoontui tapahtumapaikkoihin Kaapelitehtaalle ja Tanssin taloon, Aleksanterin teatteriin ja Vallilan kansallisteatteriin. Lisäksi tapahtuman toteuttamiseen tarvittiin henkilökuntaa ja vapaaehtoisia yhteensä yli 100 henkeä.

”​​Thanks a lot for a great week, we’re very happy with the performance and also a huge THANKS to the wonderful staff, everything went so smoothly and everybody were so nice!” kiittelee eräs pohjoismainen tanssiryhmä palautteessaan.

Seuraavan kerran Ice Hot Nordic Dance Platform järjestetään Oslossa, helmikuussa 2024.

Seminaaritallenteet ja podcastit edelleen kaikkien seurattavissa

Ice Hotin laaja seminaariohjelma, jonka keskeinen teema oli alan kestävän kehityksen edistäminen, on kaikkien katsottavissa YouTubessa.
Spotifyssa voit kuunnella UA Talks X Ice Hot -keskusteluja tanssista ja ekokriisistä, inklusiivisuudesta, monimuotoisuudesta, vallasta ja vastuullisuudesta.

Katso online-ohjelma täällä ›


Ice Hot Helsingin pääjärjestäjä oli Tanssin tiedotuskeskus. Tapahtuman tuotti pohjoismaisista alan toimijoista koostuva yhteistyöverkosto, jossa ovat mukana lisäksi Dansens Hus Stockholm, Dansens Hus Oslo, Dansehallerne Kööpenhaminasta sekä Ice Hot Reykjavik. Tanssin talo oli tapahtuman pääyhteistyökumppani ja tärkein tapahtumapaikka.