Ice Hot Reykjavikin ohjelmaan valittiin kahdeksan suomalaista tanssiryhmää

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.8.2018

Pohjoismaisen tanssin katselmus ICE HOT järjestetään 12.–16.12.2018 Islannissa. Ohjelmaan on valittu vahvan taiteellisen äänen omaavia taiteilijoita kaikista Pohjoismaista. Katselmus on suunnattu kansainvälisille presenttereille, festivaalijärjestäjille, agenteille ja muille tanssin parissa toimiville kulttuurialan toimijoille. Tarkoituksena on edistää tanssialan kansainvälistymistä ja vientiä.

ICE HOTin ohjelmassa on 19 näyttämöteosta, 19 teosesittelyä More More More -pitchausohjelmassa, 14 seminaaria / työpajaa ja 3 aamutuntia. Yhteensä 56 tapahtumaa – ja lisää on tulossa.

Mukaan valituilla tanssitaiteilijoilla on kaikilla vahva taiteellinen ääni, joka erottautuu omintakeisuudellaan. Mukana on paljon nuoria tekijöitä kaikista Pohjoismaista, vahvoja, rohkeita näkemyksiä, intoa, feminismiä ja rosoisuutta.

Ohjelmistossa on lapsille ja nuorille suunnattuja tai heidän kanssaan tehtyjä teoksia, yksi paikkasidonnainen teos sekä monenlaisia koreografioita näyttämöillä.

Runsas seminaari- ja työpajaohjelmisto on luotu tanssiyhteisöltä saadun palautteen perusteella. Tuloksena on pieniä ja isoja kohtaamisia, joissa voi jakaa koko kenttää koskevia asioita.

Odotettavissa on mahtavia elämyksiä ja kokemuksia, keskusteluja, provokaatioita ja valaistumisen hetkiä!

Suomesta ICE HOT Reykjavikin ohjelmistoon valitut:

  • Maija Hirvanen: Art and Love
  • Kekäläinen & Company: Hafed Collage of differences and fragility
  • Wauhaus: Flashdance
  • Valtteri Raekallio: Oneiron

sekä More More More -pitchaussessioissa:

  • Sonya Lindfors
  • Elina Pirinen
  • Susanna Leinonen Company
  • TaikaBox

 


ICE HOT Nordic Dance Platform on joka toinen vuosi järjestettävä Pohjoismaisen tanssin promootiotapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 2010 eri Pohjoismaiden pääkaupungeissa. Helsingissä tapahtuma oli vuonna 2010.

ICE HOT -partnerit ovat Tanssin tiedotuskeskus, Dansens Hus Oslo (Norja), Performing Arts Iceland, Dansens Hus Stockholm (Ruotsi), Dansehallerne (Tanska).