ICE HOT -tapahtuma promoaa pohjoismaista nykytanssia

UUTISET JA TIEDOTTEET
9.1.2018

Nykytanssia kaikista Pohjoismaista, myös Suomesta, yritetään viedä kansainvälisille markkinoille ison Reykjavikissa järjestettävän promootiotapahtuman, ICE HOT Nordic Dance platformin avulla.

ICE HOT Nordic Dance -katselmus kokoaa Reykjavikiin 12.–16. joulukuuta 2018 kymmeniä esityksiä ja teosesittelyjä, joita katsomaan kutsutaan festivaalien, esitystalojen ja tuotantokeskusten ohjelmistosta päättäviä ammattilaisia kaikkialta maailmasta.

ICE HOT-katselmus on järjestetty aikaisemmin jo neljä kertaa, muissa pohjoisissa pääkaupungeissa. Kööpenhaminassa 2016 järjestetyssä ICE HOTissa paria kymmentä live-esitystä oli katsomassa yli 300 festivaalijohtajaa ja esitystalojen edustajaa sekä muita tanssikentän ammattilaisia.

Monille suomalaistaiteilijoille ICE HOT on toiminut ponnahduslautana kansainvälisiin vierailuihin ja yhteistyöhön.

Juuri ICE HOTin ansiosta teos lähti niin hyvin kiertämään. – Milla Koistinen

”ICE HOT oli meille todella hyödyllinen platform. Juuri ICE HOTin ansiosta teos lähti niin hyvin kiertämään ja olen siitä iloinen”, kertoo Milla Koistinen, jonka teos Cloud of Milk esitettiin Kööpenhaminan katselmuksessa 2016.

”Sieltä tuli myös paljon uusia kontakteja ja se toi hyvää näkyvyyttä. En ehkä odottanut kovin paljon sinne mennessä, mutta itse tapahtuma ja sen jälkimainingit oli positiivinen yllätys sekä kokemuksena arvokas.”

Milla Koistisen Cloud of Milk on jo vieraillut ainakin Prahassa, Berliinissä, Zurichissä, Bernissä ja Hammerfestissä. Samoin Carl Knifin Red sai lukuisia esiintymiskutsuja eri puolille maailmaa ICE HOTin jälkeen.

Oslossa 2014 taas tanssitaiteilija Ima Iduozee löi itsensä läpi kansainväliseen tietoisuuteen sooloteoksellaan This is the Title. Pian sen jälkeen kutsuja poiki Ranskaan, Julidans-festivaalille Amsterdamiin, Jokohamaan, Ottawaan ja Bates Dance Festivalin residenssiohjelmaan Yhdysvalloissa.

Pohjoismaista nykytanssia kaikissa muodoissaan

Tällä hetkellä kaikissa Pohjoismaissa on meneillään avoin teoshaku, jolla etsitään Reykjavikiin ”nykytanssia kaikissa muodoissaan”. Lisäksi katselmuksessa on More more more -sarja, jossa taiteilijat pääsevät esittelemään teoksiaan kansainvälisille programmereille. Valinnat tekee jury, johon on koottu tanssialan edustajia kaikista alueen maista.

Edellisellä kierroksella 2016 hakemuksia tuli yhteensä lähes 250, joista Suomesta peräti kolmannes. Silloin esitysohjelmistoon valittiin neljä suomalaista: Carl Knifin, Milla Koistisen, Elina Pirisen ja Liisa Risun teokset.

ICE HOTin ohjelmistossa on aina ollut hyvinkin erilaisia teoksia, myös yhä useammin nähtäviä paikkasidonnaisia esityksiä. Aikaisemmissa platformeissa ovat esiintyneet Susanna Leinonen Company, Masi Tiitta, Jarkko Partanen & Anna Maria Häkkinen yhteisellä teoksellaan, Elina Pirinen, Eeva Muilu & Milja Sarkola, Helsinki Dance Company, Liisa Pentti, Maija Hirvanen ja Off/Balance.

Helsingissä ICE HOT -katselmus järjestettiin 2012.


ICE HOT -katselmukset järjestää ICE HOT Nordic Dance -verkosto, jonka partnerit ovat Dansehallerne Copenhagen (Tanska), Dansens Hus Stockholm (Ruotsi), Dansens Hus Oslo (Norja), Performing Arts Iceland (Islanti) ja Tanssin tiedotuskeskus (Suomi).

Verkostoa tukee Pohjoismaiden ministerineuvosto.


Päivitys 10.1. klo 9.40: Poistettu ”Vitlyckessä Ruotsissa”, sillä siellä Milla Koistinen vieraili toisella teoksella.