Idästä kajahtaa! Paikallisliike esittelee tuoreinta tanssitaidetta Itä-Suomesta

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.4.2019

Vuoden 2019 Paikallisliike tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua dystooppiselle piknikille, hurmioitua hyppynarukoreografiasta, nähdä kokeellista “nykytwerkiä” ja saada henkilökohtainen teoslahja. Festivaali esittelee paikallisten taiteilijoiden tuoreimpia teoksia keskellä Kuopion kauneinta kesää. Paikallisliikkeen järjestää Itä-Suomen tanssin aluekeskus.

Mirva Mäkisen Ajan ja paikan ulottumattomissa nähdään Paikallisliike-festivaalilla ©Mikko Mäntyniemi

Torstaina 13.6. alkavan Paikallisliikkeen avaa Sonja Jokiniemen ja työryhmän Creeping Thistle. Teos on dystooppinen picnic, jossa inhimillisen elämän jälkeinen maasto ja ihmisen oleminen kohtaavat.

Terhi Hartikaisen ja Miko Kivisen improvisoitu hyppynarukoreografia Hyppyyttäjät! levittäytyy ympäri kaupunkia perjantaina 14.6. Tanssin iloa kaupungilla levittävät myös Petra Kauppila ja Maiju Tiuraniemi Taidekontillaan – uniikit miniteoslahjat jaetaan henkilökohtaisesti yhdelle ihmiselle kerrallaan. Perjantai-illan päättää Sonya Lindforsin teos Mirage, jossa tanssivat ammattiopisto Riverian tanssin opiskelijat Outokummusta.

Paikallisliikkeen lauantain 15.6. avaa kahden teoksen yhteisnäytös: Wilma Mustosen ja Ronja Syvälahden ”härski, hävytön ja jollain tavalla anonyymi”, brutaali ja feministinen teos Are you on Tinder yet?, jonka jälkeen Jeriko Foxin punk-henkinen kotivideo teos A Home Video (Farewell in Six Movements).

Lauantaina ja sunnuntaina 16.6. Salainen kaupunki kysyy, oletko valmis äkkilähtöön ja miltä näyttää huominen? Tuukka Jukolan ja Kira Riikosen koolle kutsumana Sara Gurevitsch, Jussi Lankoski, Samuli Nordberg ja Hanna Vahvaselkä johdattelevat katsojat polkupyörillä liikkuvaan kaupunkiseikkailuun. Illan päättää Sannamaria Kuulan ja Jaana Kurttilan Dirty Monkey – oodi käsityöläisen työstövaiheelle, jossa teos on perillä silloin kun se on matkalla.

Festivaalin päätöspäivänä, sunnuntaina 16.6., Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen vuonna 2017 perustama nykytanssiryhmä Tavis Dance Company tuo yleisön eteen butoh-tanssista inspiroitunutta liikettä Eevi Tolvasen ja Inka-Leean Haataisen ohjaamana. Minni Hirvosen ja Veijo Tiilikaisen Runotanssin teemana on humanistisuuden ylistys; rakkaus ja hyvä elämä. Paikallisliikkeen päättää Mirva Mäkisen Ajan ja paikan ulottumattomissa, joka kuvastaa hakemista, etsimistä, kokeilemista, jonkin asian toistamista.

Kesäkuussa kannattaa reissata Kuopioon, kun Paikallisliike, Kuopio tanssii ja soi ja tanssin ammattilaisille suunnattu Kiertoliike valtaavat kaupungin samaan aikaan.