IETM -opintomatkalle valittiin neljä inklusiivisen taiteen tekijää
Kevään 2019 International network for contemporary performing arts- eli IETM-verkoston tapaaminen järjestetään 28.-31.3. Hullissa, Iso-Britanniassa. Vuonna 2019 kansainvälinen tapahtuma kokoaa yhteen inklusiivisen taiteen ammattilaiset eri puolilta maailmaa. Tanssin tiedotuskeskus osallistuu tapaamiseen neljän tanssin kentän ammattilaisen voimin, jotka valittiin mukaan matkalle avoimen haun kautta.
Kevään 2019 IETM-tapahtuma tutkii saavutettavuuden toteutumista yhteiskunnissa ja osana niiden taide- ja kulttuurikenttää. Tapahtuma syventyy pohtimaan rotuun, etniseen alkuperään, uskontoon, vammaisuuteen, ikään, sukupuoleen, seksuaalisuuteen, yhteiskuntaluokkiin ja taloudelliseen tilanteeseen liittyviä kysymyksiä sekä kaikkia sosiaalisia ja institutionaalisia esteitä, jotka estävät ihmisiä osallistumasta taide- ja kulttuuripalveluihin ja nauttimaan niistä osana yhteiskuntaa.
Tapahtuman ohjelma koostuu keskustelutilaisuuksista, verkottumistapahtumista, esityksistä ja työpajoista.
Suomesta IETM Hulliin osallistuvat:
Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Annika Sillander (Maalahti). Sillanderin kiinnostuksen kohteena on kehittää edelleen tanssin saavutettavuutta Pohjanmaan alueella. Hän toivoo saavansa Hullista uusia näkökulmia, työkaluja ja kontakteja eri kohderyhmien huomioimiseen osana tanssin alueellista kehittämistyötä.
Tanssitaiteilija Anna-Maria Väisänen (Kuopio) on työskennellyt esteettömän tanssitaiteen kehittämisen parissa Kuopiossa vuodesta 2012. Väisänen odottaa opintomatkalta uusia kontakteja ja kiinnostavia keskusteluja, tapahtuman taiteellista ohjelmistoa unohtamatta.
Tanssinopettaja ja tanssitaiteilija Riina Hannukselan (Helsinki) työ painottuu saavutettavuuden edistämiseen tanssin alalla. Hän on mm. Yhteisö tanssii ry:n puheenjohtaja ja ohjaa kehitysvammaisten lasten ja nuorten tanssiryhmä Ihania. Hullista Hannuksela toivoo löytävänsä kontakteja ja uusia näkökulmia työhönsä.
Tuottaja Mervi Leivon (Helsinki) työssä yhdistyvät ikään liittyvät osallisuuden kokemukset ja ikäihmisten kulttuuriset oikeudet kokijana ja tekijänä. Hän on toiminut Myrskyryhmän tuottajana ja nykyisessä työssään Käpyrinne ry:ssa tuonut muun muassa tanssielokuvaan liittyvää toimintaa osaksi ikäihmisten arkea. Opintomatkalta Leivo odottaa etenkin kiinnostavia keskusteluja, kansainvälisiä kontakteja ja konkreettisia yhteistyön alkuja.