Tanssin tiedotuskeskuksen IETM-opintomatkalle valittiin neljä

UUTISET JA TIEDOTTEET
3.4.2018

IETM-verkoston kevätkokouksessa Portugalissa puhutaan reunoista ja keskuksista, niiden muutoksista ja vaikutuksesta taiteeseen.

Tanssin tiedotuskeskuksen järjestämälle opintomatkalle IETM-verkoston kokoukseen Portoon 26.–29.4.2018 valittiin neljä henkilöä:

  • Auri Ahola, Inari
  • Lotta Kaarla, Tampere
  • Mira Laakkonen, Joensuu
  • Emmi Venna, Helsinki

IETM:n Porton kokouksessa pohditaan, miten luovat keskukset muuttuvat ja periferiat kehittyvät, millaista on tehdä taidetta reunalla tai muualla kuin urbaaneissa keskittymissä.

Kokouksen teemaan liittyen valinnoissa painottuivat pääkaupunkiseudun ulkopuolella työskentely, opintomatkan merkitys hakijan omalle työlle ja kansainvälistymiselle sekä osallistumisen hyötyjen tai merkityksen heijastuminen laajemminkin taiteilijan omalle / oman alueen yhteisölle.  Opintomatkalle valitut taiteilijat työskentelevät hyvin erilaisissa toimintaympäristöissä tanssin parissa.

Määräaikaan mennessä tuli 12 hakemusta. Hakemusten perusteella valinnan tekivät toiminnanjohtaja Sanna Rekola ja projektipäällikkö Riitta Aittokallio.

IETM-kokouksiin on mahdollista osallistua, vaikka ei olekaan verkoston jäsen. Viime vuosina suomalaisosallistujat ovat poikkeuksetta kiittäneet kokousten antia ja kohtaamisia omaa työtä inspiroiviksi.