Ima Iduozee avaa suomalaisen tanssin minifestivaalin Pietarissa

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.12.2016

Skorohod-näyttämö on vuonna 2012 vanhaan tehdasrakennukseen perustettu nykyteatterin, nykytanssin, nykymusiikin ja mediataiteen vapaa esitystila Pietarissa. Valtavirran ulkopuoliselle nykytanssille ei ole paljon näyttämöitä kaupungissa.

Nyt toista kertaa järjestettävässä Skoro Finnish Fest -tapahtumassa on laaja skaala suomalaista nykytanssia, Ima Iduozeen katutanssivaikutteisesta This is the title -koreografiasta Kaari ja Roni Martinin nykyflamencoon.

nayttokuva-2016-12-08-kello-15-38-40

Ohjelmisto on valittu laajaa pietarilaisyleisöä ajatellen.

Esimerkiksi katutanssia harrastetaan myös Venäjällä, mutta vähemmän ohjatuissa olosuhteissa kuin Suomessa. “Venäjällä katutanssi on edelleen oikeasti kaduilla, undergroundia”, sanoo Tanssin tiedotuskeskuksen Venäjä-ohjelman koordinaattori Anita Parri.

Skorohodissa nähdään myös Mikko Lampisen koreografia pietarilaiselle ByeBye Balletille, Lost Voices of Humdrum, joka sai ensi-iltansa tammikuussa 2016.

Tanssiteatteri Tsuumin Vintti (kor. Matti Paloniemi) puolestaan yhdistää nykytanssin, teatterin ja nykykansantanssin ilmaisukeinoja.

Suomalainen tanssi kiinnostaa, sillä se on usein hyvin erilaista kuin mihin pietarilaisyleisö on tottunut. Venäläinen nykytanssi on omaksunut paljon vaikutteita Keski-Euroopasta ja Ranskasta, ja klassinen baletti on perinteisesti kruununjalokiven asemassa. Mutta nuoret kaipaavat jo jotakin uutta – tanssi, erityisesti paritanssi, on trendikäs harrastus Pietarissakin.

Tanssialan ja esittävien taiteiden ammattilaiset haluavat myös oppia, miten nykytanssia opetetaan Suomessa, kun tuloksena on paikallisesta tarjonnasta poikkeavia esityksiä. Festivaalin yhteydessä Ima Iduozee pitää lattiatekniikan master classin paikallisille tanssijoille.

Tanssin Tiedotuskeskuksen Venäjä-ohjelmaan on kuulunut myös pedagogista vaihtoa, ja mm. TeaKin tanssin koulutusohjelmaa on esitelty Venäjällä.

Skoro Finnish Fest

To 8.12. klo 20
Ima Iduozee: This is the Title

Pe 9.12. klo 20
Mikko Lampinen (kor.): Lost Voices of Humdrum

Ma 12.12. klo 20
Compañia Kaari & Roni Martin: Korppi ja kello & Punainen nainen

Ke 14.12. klo 20
Tanssiteatteri Tsuumi: Vintti (Attic)

Skorohod Platform
Moskovsky pr. 107/5
Saint Petersburg, Russia