Vuoden 2019 Inarilaisteko-palkinto Janita Rantaselle

UUTISET JA TIEDOTTEET
13.12.2019

Tanssija, tanssinopettaja ja koreografi Janita Rantanen palkittiin 6.12. Inarin kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa 1000 euron tunnustuspalkinnolla.


Janita Rantanen ©Mikko Laaksonen

Yle uutisoi palkinnosta, jota Inarin kunnan kulttuuritoimi perustelee uutisessa seuraavasti:

Janita Rantanen on järjestänyt tanssikurssitoimintaa kunnan alueella kaikenikäisille useiden vuosien ajan, järjestänyt Inariviikkojen perinteisen tanssikurssin seitsemänä vuonna sekä ollut mukana järjestämässä ja suunnittelemassa isoja tapahtumia, joissa tanssi on ollut merkittävässä roolissa. Rantanen on esiintynyt erilaisilla kokoonpanoilla monenlaisissa tapahtumissa, muun muassa Inariviikoilla, Skábmagovilla ja Ijahis Idjassa. Hän on omalla projektillaan ja Suomen kulttuurirahaston tuella pitänyt luovan tanssin pajoja Inarin kunnan koululaisille niin Ivalossa, Inarissa kuin Sevettijärvelläkin ja tuonut tanssioppilaitaan esiintymään erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi hän on vieraillut nuorten tanssijoiden kanssa Ivalon palvelutaloissa ja pitänyt asukkaille yhteisiä tanssihetkiä.”

Inarilaisteko-palkintoa on jaettu vuodesta 1978 lähtien inarilaiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminut merkittävästi paikallisen kulttuurin hyväksi.