IPAY- ja TPAM-verkostoitumismatkoille valittiin kymmenen tanssin ja sirkuksen ammattilaista

UUTISET JA TIEDOTTEET
7.10.2019

Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset järjestävät vuoden 2020 alussa kaksi tanssin ja sirkuksen ammattilaisille suunnattua verkottumismatkaa. Avoimen haun kautta matkoille valittiin viisi tanssin ja viisi sirkuksen ammattilaista.

Valinnoissa painotettiin hakijoiden tavoitteiden konkreettisuutta ja aiempaa kokemusta kansainvälisestä toiminnasta. Lisäksi huomioitiin osallistumisen merkitys ja ajankohtaisuus taiteilijan/ryhmän kansainvälisen toiminnan edistämiselle juuri Yhdysvalloissa/Japanissa.

IPAY International Performing Arts for Youth 21.–25.1.2020 | Philadelphia, USA

Vuosittain järjestettävä lapsille ja nuorille suunnattu esittävän taiteen ammattilais- ja verkottumistapahtuma, jonka painopiste vuonna 2020 on sirkus- ja tanssiesityksissä.

TANSSI:

Tanssitaiteilija Kati Korosuo, Toisissa tiloissa

Tanssitaiteilija ja -elokuvantekijä Kati Kallio

SIRKUS:

Tuottaja Kaisa Karkkonen, Tanssiteatteri Hurjaruuth

Tuottaja Sari Lakso, Kallo Collective

TPAM Performing Arts Meeting in Yokohama 8.–16.2.2020 | Jokohama, Japani

Vuosittain järjestettävä esittävän taiteen ammattilais- ja verkottumistapahtuma Japanin Jokohamassa. Samaan aikaan käynnissä ovat myös Yokohama Dance Collection– ja HOT POT -katselmus.

TANSSI:

Tanssitaiteilija Tanja Råman, Taikabox

Tanssitaiteilija Milla Virtanen

Toiminnanjohtaja Marjo Pyykönen, Carl Knif Company

SIRKUS:

Sirkustaiteilija Salla Hakanpää 

Taiteellinen suunnittelija Sofi Häkkinen, Recover Laboratory

Sirkustaiteilija Mikko Karhu


Verkostoitumismatkat ovat osa tiedotuskeskusten yhteistä hanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa tanssin ja sirkuksen kansainvälistä näkyvyyttä, vientiä ja verkostoja Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa vuosina 2019–2020. Hanketta tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisää hankkeesta: Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskuksille erityisavustus kansainvälistymishankkeeseen (uutinen, 7.3.2019)