Itäsuomalaista tanssitaidetta Paikallisliikkeessä

UUTISET JA TIEDOTTEET
22.5.2016


Lue lisää Paikallisliikkeestä täältä.

Paikallisliike-tapahtuma tuo esille kiinnostavia itäsuomalaisia tanssitaiteilijoita. Tapahtuman järjestää Itäinen tanssin aluekeskus ja se täydentää Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin ohjelmistoa. Paikallisliike järjestetään 15.-21.6.

Festivaalin käynnistää Milla Virtasen ja Jaakko Toivosen Blackpool-tanssiteatteriesitys, joka vie yleisön matkalle kilpatanssin kovaan maailmaan ja paljastaa glamourin takaa löytyvän karun arjen.

Lasse Forsgrenin työryhmän Liiketiloissa-teoksessa yleisö osallistuu opastettuun kävelykierrokseen tyhjillään oleviin liiketiloihin.  Kaupunkitilaan asettuu myös Johanna Partion ohjaamaa Onko täällä tilaa? –esityskonseptiin. Teos havainnoi tilaa, etäisyyksiä ja rajoja ihmisten välillä, kohtaamisia ja kohtaamattomuutta.

Onko tässä jotain tärkeää -teoksen ovat valmistuneet kuopiolaiset koreografit Ville Nylén ja Inka Hakkarainen yhdessä Inkilänkodin asukkaiden kanssa. Inkilänkoti tarjoaa tukiasumista ihmisille, joilla on mielenterveys- ja/tai päihdehistoriaa. Esitys on dokumentaarinen kooste hetkistä ja tunnelmista, joita on koettu yhteisen matkan aikana. Nyléniltä nähdään festivaaleilla myös sooloteoskonsepti Self-portraits – Everything is so fucking wrong!. Koreografin Ari Nummisen teoksessa Pro Patria pohditaan voiko isänmaallisesti tanssia?

Uutiset paikallisliike pro patria isompi kuva johanna turunen

Pro Patria. Kuva: Johanna Turunen.

Lapsi-teemainen tuplailta tarjoaa yleisölle infopaketin sateenkaariperheistä sekä unikuvia lasten piirustuksista.  Pauliina Aladinin Äit(isi)-teos on liikkeellinen kannanotto kahden äidin perheiden oikeuksien puolesta. Maija Mämmin Rajamailla on seitsemälle tanssijalle tehty tanssiteos, joka pohjautuu lasten piirroksiin unista. Lisäksi Paikallisliikeessä nähdään Henna Hartikaisen Henkilökohtaista, joka kertoo naisen, äidin ja taiteilijan tarinan ja tutkii ihmisyyden ja kaikkeuden olemusta.

Uutiset paikallisliike rajamailla kuva maija mämmi

Rajamailla. Kuva: Maija Mämmi.

Sunnuntai-iltana 19.5. Sotkulla tarjoillaan monipuolinen, neljän esityksen kattaus tanssiosaamista.  Veera Snellmanin FIN käsittelee Suomen tilannetta pakolaiskriisin valossa.  Äänisuunnittelijaksi valmistunut Ilmari Tiitinen tanssii päätöstyössään Teurastamo, esitys pakkaa yhteiskuntarakenteet, sisäelimet ja mielenterveyden siistiin pakettiin nautittavaksi koko  perheelle – tehokkaasti tuotettuna tietenkin.  Roosa Raanojan herkkä teos Taitekohtana kartoittaa silmänräpäyksien ja vuosikausien muodostamaa jatkumoa. Karoliina Rosenbergin ja Veera Ahosen Diskomiinat luo näyttämölle maailman, jossa liikutaan illan etkoista aina valomerkkiin saakka.

Paikallisliikkeen viimeisenä päivänä nähtävä Maalaamo yhdistää kuvataidetta ja kehollista ilmaisua. Esityksen ovat tehneet kuvataiteilija Johanna Rossi ja tanssitaiteilija Anna-Maria Väisänen yhdessä erityistä tukea tarvitsevien nuorten kanssa.

Lähde: Paikallisliike tiedote.