Johanna Laakkonen Teatterimuseon johtajaksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.3.2022

Kesäkuussa tehtävässään aloittava Laakkonen on ansioitunut esittävien taiteiden tutkija, joka on suuntautunut tutkimuksessaan tanssin historiaan. Teatterimuseota keväästä 2015 johtanut Raija-Liisa Seilo siirtyy eläkkeelle.

Johanna Laakkonen © Heikki Suomi / Teatterimuseo

Johanna Laakkonen © Heikki Suomi / Teatterimuseo

VTM, FT, dosentti Johanna Laakkonen väitteli tohtoriksi Helsingin yliopiston teatteritieteen oppiaineesta vuonna 2008, ja hän on työskennellyt teatteritieteen yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa vuodesta 2009. Dosentuuri hänelle myönnettiin vuonna 2019.

Ennen siirtymistään yliopistolle Laakkonen toimi muun muassa Tanssin tiedotuskeskuksen toiminnanjohtajana. Hän oli tanssitaidetoimikunnan puheenjohtaja sekä Taiteen keskustoimikunnan (nyk. Taike) jäsen 2007–2009.

Johanna Laakkonen on ansioitunut esittävien taiteiden tutkija, jonka tausta tiedemaailmassa vahvistaa museon asiantuntemusta. Tanssi on kuulunut museon tallennusalueeseen jo aiemminkin, mutta uuden johtajan suuntautuminen tutkimuksessaan nimenomaan tanssin historiaan sopii hyvin tilanteeseen, jossa toimintakenttäänsä laajentanut museo on paitsi teatterin, myös tanssin, sirkuksen, oopperan ja esitystaiteen museo.

Haluan vahvistaa esittävien taiteiden asemaa osana suomalaista ja kansainvälistä kulttuuriperintöä

”Museonjohtajana haluan vahvistaa esittävien taiteiden asemaa osana suomalaista ja kansainvälistä kulttuuriperintöä. Museon poikkitaiteellisuus, vasta remontoidut tilat Kaapelilla sekä digitaaliset avaukset antavat hyvän pohjan toiminnalle”, sanoo Johanna Laakkonen.

”Pidän tärkeänä yhteistyön jatkamista esittävien taiteen toimijoiden, museokentän ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Teatterimuseon asema valtakunnallisena vastuumuseona sekä tallentamiseen, teatterikasvatukseen ja näyttelytoimintaan liittyvä osaaminen luo tälle toiminnalle erinomaiset edellytykset. Museon hienot kokoelmat tarjoavat paljon mahdollisuuksia myös tutkimukselle”, uusi museonjohtaja iloitsee.