Johannes “Hatsolo” Hattunen breikkauksen maailmanfinaaleihin

UUTISET JA TIEDOTTEET
7.8.2018

Suomen edustaja breakdancen soolokilpailuun selvisi Kallio Block Partyssa järjestetyssä ulkoilmatapahtumassa. Mukaan oli kutsuttu kilpailijoita myös ulkomailta. Päätuomari tuli Koreasta.

Kallio Red Bull Cypher. © Maija Astikainen

Lauantaina 4.8. kilpailtiin Helsingin Kalliossa Suomen edustuspaikasta maailman merkittävimpään breakdance-soolokilpailuun, Red Bull BC Oneen. Paikalla oli tuhansia ihmisiä ja kilpailun taso oli kutsuvieraskilpailijoineen äärimmäisen kova. Voittajaksi selviytyi Flow Mo -ryhmän Johannes ”Hatsolo” Hattunen, toiselta lisänimeltään Valkoinen gorilla.

Johannes on katutanssin kansainvälinen taitaja, jolla kokemusta on jo parinkymmenen vuoden ajalta. Finaalivastustajana Johanneksella oli moninkertainen Suomen mestari, Henri ”Hoo Hoo” Huovinen. Voittaja selvisi tuomaristolle kuitenkin yksimielisesti.

”Suomalaisen breikkauksen taso on kovempi kuin koskaan, mukana on myös entistä enemmän lahjakasta uutta sukupolvea”, Johannes kommentoi kilpailua.

Hän suuntaa seuraavaksi Zürichissä järjestettävään finaaliin testaamaan taitojaan maailman muita voittajia ja kutsuvieraita vastaan 29. syyskuuta. Yrittäjänä ja puhujana toimiva Johannes jatkaa siis kovaa harjoittelua finaaleja varten.

”Hatsolo on taitava ja hän on omaperäinen persoona lattialla”, arvostaa korealainen Red Bull BC One Allstars -ryhmän tuomarivieras Hong10.

Tapahtuman tunnelma oli muutenkin vieraan mieleen. ”Näytti siltä, että koko yleisö nautti näkemästään.”

Tapahtuma tuotettiin yhteistyössä Kallio-likkeen, tanssikoulu Saiffan ja Red Bull Finlandin kanssa.

Jussi Sirviö Saiffalta on tyytyväinen: ”Erittäin onnistunut tapahtuma. Erityiskiitosta saatiin tanssin tuomisesta treenisaleista takaisin kaduille ihmisten keskelle. Monet yleisöstä näkivät tällaista ensimmäistä kertaa. Karsintoja maailmalla kiertäneenä voin sanoa, että eilinen oli yksi parhaista kokemistani BC One -kisoista.”