Jouni Järvenpää aloitti Routa Companyn taiteellisena johtajana

UUTISET JA TIEDOTTEET
12.8.2020

Kajaanilaisen Routa Companyn taiteellisena johtajana on aloittanut 1.8.2020 alkaen Jouni Järvenpää. Oululaislähtöinen tanssintekijä on työskennellyt koreografina ja tanssijana noin 20-vuotisen uransa ajan. Viiden hakijan joukosta valittu Järvenpää teki vaikutuksen selkeällä taiteellisella näkemyksellään ja raikkailla ideoillaan. Myös halu olla aktiivinen osa paikallista kulttuuritoimijoiden kenttää vakuutti valitsijat.

Uudistushaluinen ja taiderajoihin kepeästi suhtautuva Jouni Järvenpää haluaa luoda tanssin kentälle työtilaisuuksia, jollaisia hän on itse kaivannut freelancerina ollessaan. Järvenpään ensimmäisen Routa-koreografian Harh, varp, parhaillaan! tanssijat käyttävät työajastaan 75% teoksen valmistamiseen ja 25% omaehdotteiseen työskentelyyn. Tanssijat saavat itse määritellä omaehtoisen osuuden työnkuvansa niin, että se palvelee parhaiten heidän taiteilijuutensa kehittymistä.

Roudan tauolla ollut residenssitoiminta jatkuu Järvenpään kaudella. Erityistä huomiota uusi taiteellinen johtaja kiinnittää tanssin kentälle valmistuviin uusiin ammattilaisiin. Roudasta halutaan muovata entistä joustavampi ja nopeasti reagoiva toimija, jotta uusiin tanssiesityksiin voidaan tarttua kiinni entistä paremmin.

Taiteellisen johtajan kausi on Roudassa 3 vuotta sisältäen option 2 vuoden jatkokaudelle. Työhön kuuluu taiteellisesta kokonaislinjasta vastaaminen sekä koreografin työtä. Toisena täysiaikaisena työntekijänä Roudassa jatkaa Tuottaja Miia Kauppinen. Uutena osapäiväisenä tiedottajana on aloittanut Petra Karvonen. Taiteilijoita Routa Company palkkaa projektikohtaisesti.

Jouni Järvenpää ©Filip Molski

Jouni Järvenpää ©Filip Molski

Jouni Järvenpää

– Syntynyt vuonna 1977 Oulussa
– Valmistunut 2002 tanssintekijäksi Amsterdamin School for New Dance Developmentista
– Asui ja työskenteli freelancerina Turussa 2011-2020
– Routa Companyn taiteellinen johtaja 1.8.2020 alkaen

Routa Companyn tulevaa ohjelmistoa

Veli Lehtovaara & työryhmä: Ikimetäs | Kantaesitys 4.9.
Jouni Järvenpää: Skarabee | Vierailu 26.9.
Theo Clinkard: The Days | Vierailu 5.12.
Jouni Järvenpää: Harh, varp, parhaillaan! | Ensi-ilta 15.1.2021